Kerstboom met eetbare versiering voor panda’s en ara’s

Op donderdag 21 december zijn de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen en de ara’s in Ouwehands Dierenpark getrakteerd op een winterse traktatie.

In hun buitenverblijven troffen zij beide een rijk versierde kerstboom aan.

Bamboeslinger

De kleurrijke en tevens eetbare versiering bestond uit diverse lekkernijen, zoals een bamboeslinger met schijven wortel en appel en kerststerren gemaakt van pandabrood.

Ook bij de ara’s viel hun winterse traktatie, bestaand uit meloen, appel, winterpeen en walnoten in de smaak.

Het aanbieden van de traktaties is een vorm van verrijking. Ouwehands Dierenpark probeert zoveel mogelijk het natuurlijk gedrag van dieren te stimuleren. Variatie aanbrengen in voedsel en de manier van aanbieden wordt veel als verrijking toegepast.

Ouwehands Winterland

Winterpret, knusse kampvuren, gezellige kraampjes met lekkernijen, hoge kerstbomen vol lichtjes én een gloednieuwe wintershow met Bamboo Bill! Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden van januari 2018 beleef je Ouwehands Dierenpark in winterse sferen!

Doe mee aan de winterspeurtocht, breng een bezoek aan het pittoreske kerstdorp Karpatica en ontdek de wereld van de beer in Expeditie Berenbos. Ga op avontuur met de avonturiers, rooster je eigen marshmallows boven het vuur en neem een kijkje bij het voeren van de rendieren.

Bewonder ook de unieke reuzenpanda’s, sta neus aan neus met de ijsberen en is het buiten guur? Dan kan er naar hartenlust overdekt worden gespeeld in Gorilla Adventure en RavotAapia!

Ga voor meer informatie, de openingstijden en het bestellen van tickets naar: www.ouwehand.nl/ouwehandswinterland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen