Vier de druivenoogst op het Oogstfeest van Wagenings Wijngoed

Foto: Wagenings Wijngoed

De druivenoogst is in volle gang en dat moet gevierd worden. Tijdens het oogstfeest in wijngaard Wagenings Wijngoed zondagmiddag 23 september.

Het oogstfeest belooft weer een gezellige, smaakvolle middag te worden met allerlei proeverijen en workshops. Pak deze kans om de laatste uitzonderlijk mooie druiven nog te zien hangen en geniet van de wijn en muziek.

Bijzondere oogst

“De oogst van 2018 wordt bijzonder, want wat hadden we een zonnige en warme zomer! De druiven zijn veel intenser blauw dan andere jaren.” aldus de wijngaardenier van Wagenings Wijngoed Esther Schoenmaker.

“Dat moet straks te proeven zijn in de wijn, want de druiven hebben langer de tijd gehad om te rijpen. Vanaf half september zijn we aan het oogsten, met hulp van veel vrijwilligers.”

“Op de dag van het oogstfeest op 23 september zijn we nog niet helemaal klaar met de oogst, dus kunt u nog een deel van de uitzonderlijk mooie druiven zien hangen.”

Wageningse wijn

Natuurlijk kun je bij het oogstfeest het glas heffen met een lekker glas Wageningse wijn. Maar er zijn ook verschillende proeverijen en workshops.

Leer bijvoorbeeld hoe je dolma’s van wijnbladeren maakt en maak kennis met oefeningen van Zhineng Qigong. En wist je dat er nu ook bonbons met de Wagenings Vlam zijn? Op het oogstfeest kun je ze proeven.

Net als de heerlijke ‘Franse’ kaasjes uit Wageningen van Madame Fromage en hapjes van Food of Cultures!

Het duo Radiant Wood zorgt voor de muzikale omlijsting. Kortom, allerlei ingrediënten voor een heerlijke middag op het Wagenings Wijngoed.

Je bent van harte welkom tussen 14:00 en 18:00 uur. Bekijk voor het volledige programma de website: wageningswijngoed.nl.

Je vindt de wijngaard als volgt: tegenover Geertjesweg 55, 6704PC Wageningen parkeren. Vervolgens het bospad ca. 250 meter volgen. De ingang vind je dan aan de rechterkant, bij het Klompenpad.

Lees ook: Winterwijngoed, het Wagenings Wijngoed in wintersferen

'
article
18903
Vier de druivenoogst op het Oogstfeest van Wagenings Wijngoed
De druivenoogst is in volle gang en dat moet gevierd worden. Tijdens het oogstfeest in
https://wageningen.nieuws.nl/eten/18903/vier-de-druivenoogst-op-het-oogstfeest-van-wagenings-wijngoed/
2018-09-16T11:09:43+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/09/16110632/oogstfeest-Wagenings-Wijngoed.jpg
Druivenoogst, proeverij, Wageningen, Wageningen Nieuws, Wagenings Wijngoed, wijn
Eten, Natuur, Uit