Lekker in je vel met de mandarijntjes van Sinterklaas

Foto: Albert Willems

Zaterdag werd Sinterklaas door talloze kinderen en ouders verwelkomd in Wageningen.

Buiten het strooigoed had de Sint een gezonde verrassing voor alle kinderen, mandarijntjes.

Lekker in je vel

Burgemeester van Rumund verwelkomde Sinterklaas op het bordes van het gemeentehuis. Hij had een cadeautje voor de Sint, heel veel mandarijntjes met daarop een sticker met de tekst Lekker in je Vel. “Wat is er fijner dan lekker in je vel zitten. Dat wil toch iedereen? Een gezonde keuze maken helpt daarbij.”

Lekker in je Vel is de Wageningse aanpak om kinderen, jeugd, jongeren en ouders te stimuleren om een gezonde keuze te maken. In 2020 staan water drinken, groente en fruit eten, elke dag bewegen en buiten spelen in de schijnwerpers. Diverse Wageningse organisaties doen mee en organiseren in de campagneperiodes activiteiten die bij het thema aansluiten. De eerste campagne start in januari en staat in het teken van elke dag bewegen.

Stimulatie

Manon Ruijgrok, JOGG regisseur van Sportservice Wageningen: “Het gaat er niet om dat kinderen niet meer mogen snoepen, frietjes eten of gamen. Het gaat erom dat ouders en kinderen worden gestimuleerd een bewuste keuze te maken en ook te kiezen voor gezond”.

Op het bordes van het gemeentehuis vertelde de Sint dat alle kinderen hun schoen mogen zetten: “Het zou mooi zijn als de pieten, buiten de cadeautjes en het snoepgoed, ook fruit in de schoentjes doen.”

Zie ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden