Veiligheidsregio: na 22.00uur in Gelderland-Midden geen alcohol te koop

Foto: Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden stelt een verbod in voor de verkoop van alcohol na 22:00uur in nachtwinkels in alle vijftien gemeenten van de regio Gelderland-Midden.

Bovendien moeten de nachtwinkels sluiten om 2.00 uur ’s nachts, zoals ook voor de bezorg- en afhaaldiensten is voorgeschreven.

Per vandaag

De aangescherpte maatregelen worden opgenomen in de noodverordening onder artikel 2.6. en gingen vandaag 9 oktober 2020 om 18.00uur in.

Ahmed Marcouch, voorzitter van de veiligheidsregio: “Mijn complimenten voor de wijze waarop de horeca de regels uitvoert. En nu is het tijd voor een volgende stap om ook bij nachtwinkels de verkoop van alcohol te beëindigen, opdat spontane doch illegale huisfeestjes ontmoedigd worden”.

Artikel 2.6

Beperking openingstijden eet- en drinkgelegenheden en nachtwinkels

  1. Het is verboden om tussen 21.00 uur en 22.00 uur nieuwe bezoekers toe te laten in een eeten drinkgelegenheid en op bijbehorende terrassen.
  2. Het is verboden om tussen 22.00 uur en 06.00 uur een eet- voor publiek geopend te hebben. Voor ochtendhoreca geldt het verbod tot 0 .00 uur.
  3. Voor eet- en drinkgelegenheden waar eten en drinken kan worden afgehaald voor gebruik elders dan ter plaatse geldt dat bezoekers ten behoeve van de afhaalfunctie mogen worden toegelaten tot 02.00 uur mits maatregelen zijn getroffen waardoor de aanwezigen in en bij de toegang te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Deze eet- en drinkgelegenheden dienen om 02.00 uur gesloten te zijn. In deze eet- en drinkgelegenheden is het verboden om na 22.00 uur alcoholhoudende dranken te verstrekken.
  4. Indien de eet- en drinkgelegenheid is gevestigd in een inrichting die tevens over andere functies beschikt, beperken de in het eerste en tweede lid genoemde verboden zich tot het deel waar de eet- en drinkgelegenheid gevestigd is. De andere functies dienen tussen 01.00 en 06.00 uur gesloten te zijn.
  5. Nachtwinkels dienen om 02.00 uur te zijn gesloten. Na 22.00 uur mogen in een nachtwinkel geen alcoholhoudende dranken worden verstrekt.
  6. Dit artikel is ook van toepassing op een coffeeshop, een shisha-lounge, alsmede een eet- en
    drinkgelegenheid in een bioscoop, casino, speelhal, theater, studentenvereniging en
    stripclub.

Bekijk de noodverordening voor verkoop alcohol en nachtwinkels: 20201009 Noodverordening coronacrisis 9 oktober 2020 veiligheidsregio VGGM.

Bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) horen 670.000 inwoners in de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.