Nieuwe sportcomplex aan de Marijkeweg gaat Het Binnenveld heten

Foto: Guy Ackermans

Wethouder Sport Han ter Maat en Gertjan van Leeuwen, voorzitter van KV Wageningen hebben uit precies 100 inzendingen de naam gekozen voor het nieuwe sportcomplex aan de Marijkeweg.

De naam is “Het Binnenveld” geworden.

Van de Eng naar het Binnenveld

Rond de zomer verhuizen de korfballers van het oostelijk gelegen natuurgebied De Eng richting het westelijk natuurgebied Het Binnenveld aan de andere kant van de stad.

De naam ‘Het Binnenveld’ wordt gebruikt voor de hele accommodatie, dus voor zowel de sporthal als de buitenvelden van KV Wageningen. De sporthal zal in ieder geval ook door basisscholen gebruikt gaan worden.

Wethouder Han ter Maat:’We hebben deze naam gekozen omdat KV Wageningen in de zomer verhuist van de Eng richting het Binnenveld, net als de Eng ook een geweldig mooi gebied met vele kwaliteiten.”

“Tevens verwijst de naam “Binnenveld” naar een hal ( “binnen”) en naar de velden die er komen te liggen (“veld”). Dat was leuk gevonden. En tot slot moest de naam van het sportcomplex gemakkelijk in het gehoor liggen. Daarom dus deze naam.”

Prijswinnaars

Van de 100 inzendingen waren er vier inzendingen met als naam het Binnenveld. Als dank voor de naamgeving ontvingen de ‘winnende’ inzenders uit handen van wethouder Han ter Maat bloemen en een tegoedbon.

Daarnaast valt hen vanzelfsprekend eeuwige roem ten deel!

Voortgang bouw sporthal

De bouw van de sporthal verloopt voorspoedig. De fundering is aangebracht en op korte termijn zullen de contouren van de sporthal zichtbaar worden. Ook het zandbed onder de sportvelden is al duidelijk zichtbaar.

Gertjan van Leeuwen: “Het ontwerp met de indeling van de buitenvelden ligt klaar. We zitten middenin de voorbereiding en hopen de buitenvelden voor de zomer aan te leggen”.

Op de foto: (van links naar rechts)  KV Wageningen voorzitter Gertjan van Leeuwen, prijswinnaar Willem van Velzen,  wethouder Sport Han ter Maat en prijswinnaar Kees Quint. De winnaars Wei-Wei Hu en Nick van der Klauw waren verhinderd.

article
12486
Nieuwe sportcomplex aan de Marijkeweg gaat Het Binnenveld heten
Wethouder Sport Han ter Maat en Gertjan van Leeuwen, voorzitter van KV Wageningen hebben uit
https://wageningen.nieuws.nl/gemeente/12486/nieuwe-sportcomplex-aan-marijkeweg-gaat-binnenveld-heten/
2018-01-26T22:06:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/01/26220200/Sporthal-Het-Binnenveld-GA-20180126-DSCF8597A.jpg
sportcomplex, Wageningen, Wageningen Nieuws
Gemeente, Sport