Zilveren medaille voor gezonde sportkantine voetbalvereniging WVV

Foto: Gemeente Wageningen

Wethouder Han ter Maat reikte de zilveren medaille uit tijdens een feestelijk moment op vrijdag 6 april in de Gezonde(re) Sportkantine bij de Wageningse Voetbalvereniging (WVV).

Wethouder Han ter Maat: “Als wethouder sport vind ik het erg mooi om te zien dat deze sportkantine binnen zo’n kort tijdsbestek al de zilveren medaille heeft behaald.”

“De juiste teamspirit: met een breed assortiment aan allerlei “gezonde” hapjes bijdragen aan een gezonde leefstijl voor sporters. Ook hier geldt: alle beetjes helpen om gezonder te leven en je gezonder te voelen; zeker als sporter.”

Gezond keuzeaanbod

Sinds een half jaar zijn zes Wageningse sportverenigingen aan de slag om hun sporters naast het gewone assortiment ook gezonde keuzes aan te bieden in de kantine. WVV is nu de eerste vereniging die een zilveren medaille binnensleept!

Dit betekent dat de gezonde keuzes 60% van het assortiment uitmaken en dat producten als water, thee, fruit en verse soepen direct in het zicht staan.

“We zijn heel trots dat we onze sporters nu ook gezonde keuzes kunnen bieden, daarbij danken we ook Jumbo Verberne Wageningen, de sponsor van onze waterbidons, en Eric Hulshof, de marktkraam, die ons elke week gratis fruit en groente geeft voor de sporters”, zegt Dinie Verbeek nadat ze de medaille in ontvangst heeft genomen.

JOGG

WVV is één van de zes verenigingen die meedoet met de Gezonde(re) Sportkantine. De andere deelnemende sportverenigingen zijn hockeyclub WMHC, korfbalvereniging KV Wageningen, dansschool Bransz en voetbalverenigingen SKV en ONA ’53.

Dit jaar worden de verenigingen begeleid door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Wageningen en de Streekkantine om toe te werken naar een gezonde(re) sportkantine.

article
14789
Zilveren medaille voor gezonde sportkantine voetbalvereniging WVV
Wethouder Han ter Maat reikte de zilveren medaille uit tijdens een feestelijk moment op vrijdag
https://wageningen.nieuws.nl/gemeente/14789/zilveren-medaille-gezonde-sportkantine-voetbalvereniging-wvv/
2018-04-07T11:55:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/04/07115132/foto-1-wvv-zilveren-vaantje.jpg
de gemeente Wageningen, gezond, gezond eten, gezonde keuze, JOGG, sportvereniging, voetbal, Wageningen, Wageningen Nieuws, WVV
Eten, Gemeente, Sport