Gedenksteen Martijn Coïni verplaatst van 5 Mei Plein naar Arboretum

Foto: Gemeente Wageningen

De steen ter herinnering aan Martijn Coïni, is in aanwezigheid van zijn familie, verplaatst van het terras van Hotel De Wereld op het 5 Mei Plein naar het Arboretum aan de Generaal Foulkesweg op vrijdagochtend 28 september.

Gedenksteen

Martijn Coïni overleed op 1 oktober 2004 op 33 jarige leeftijd aan de verwondingen opgelopen tijdens een gewelddadige overval in café De Vrijheid aan het 5 Mei Plein in Wageningen.

Op 12 september 2008 hebben de ouders van Martijn onder de plataan op het 5 Mei Plein een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis aan hun zoon.

Belangrijke plek

Door terrasuitbreiding van Hotel De Wereld ontstond de voorkeur voor verplaatsing van de gedenksteen. Dit om de herinnering aan Martijn en de aandacht voor zinloos geweld voor iedereen zichtbaar te houden.

In overleg met de familie van Martijn Coïni, gemeente Wageningen en Hotel De Wereld is gezocht naar een geschikte alternatieve locatie.

De keuze is gemaakt voor het Arboretum aangezien dit een andere belangrijke plek in het leven van Martijn was. Het bestuur van het Arboretum is bereid gevonden om de steen op haar terrein te plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen