Fietswrakken en zwerffietsen opruiming in Wageningen

Foto: Eric-de-Redelijkheid-flickr

Vanaf maandag 29 oktober 2018, houdt de gemeente een opruimactie van fietswrakken en zwerffietsen in het centrum, Busstation en bij alle bushaltes.

De fietsen worden geregistreerd en krijgen een gele sticker waarop staat: ‘dit voertuig is aangemerkt als zwerffiets/fietswrak. Op grond van de plaatselijk geldende verordening wordt dit voertuig binnenkort afgevoerd’.

Fiets kwijt?

Staan de gestickerde fietsen er na drie weken nog steeds, dan worden ze verwijderd en drie maanden opgeslagen bij de gemeente. Mis je na 19 november 2018 je fiets, dan kan het zijn dat de gemeente deze heeft meegenomen en afgevoerd naar de gemeentewerf.

Je kunt hiervoor contact opnemen met de heer J. Seves, inspecteur openbare ruimte, tel. (0317) 492636, of met de gemeentelijke servicelijn, tel. (0317) 492466.

Fietswrakken en zwerffietsen

Een fietswrak is een fiets die zo verwaarloosd is dat je er niet meer op kunt fietsen. Ze staan al langere tijd op dezelfde plek en worden dus niet gebruikt. Dit laatste geldt ook voor zwerffietsen.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening mogen fietswrakken en zwerffietsen niet op of aan de openbare weg staan of op een andere toegankelijke, niet afgesloten plaats.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen