Bouw van zonne-energiesystemen op daken bedrijven start bij de Hema

Foto: gemeente Wageningen

De bouw van zonne-energiesystemen op daken van 6 bedrijven in Wageningen is gestart. Woensdagmorgen werden de eerste zonnepanelen aangelegd op het dak van de HEMA.

Hierna volgen de daken van o.a. Modehuis De Windt, Slotprins, Theater Junushoff en Sport & Gezondheid De Plataan. De aanleg is het resultaat van een collectieve inkoopactie van ‘Zon op Bedrijfsdaken’.

Zon op Bedrijfsdaken

Wethouder Peter de Haan: “Als gemeente zijn we heel blij met de resultaten die met de collectieve inkoop van ‘Zon op Bedrijfsdaken’ hebben bereikt. Voor de gemeente betekent dit weer een stap in de verduurzaming van Wageningen. We zijn ontzettend trots dat deze ondernemers meedoen en hopen zo voor nog meer ondernemers in de toekomst hetzelfde te kunnen betekenen.”

Ruud van Doorn (HEMA Wageningen): ‘Wat ben ik blij dat de zonnepanelen nu ook echt op de daken komen. Het heeft even geduurd, maar middels de collectieve inkoop van ‘Zon op Bedrijfsdaken’ werd het uiteindelijk een heel gemakkelijk proces. We hoefden het alleen nog maar in te koppen. Dank aan de gemeente, Wageningen Werkt Duurzaam en ECONNETIC voor dit initiatief en de begeleiding.”

Collectief project

Op initiatief van de gemeente Wageningen is in 2017 een project gestart om bedrijven te enthousiasmeren om hun daken te benutten voor zonne-energie. Er is gekozen voor een collectieve inkoop van ‘Zon op Bedrijfsdaken’. Ondernemers die het zonne-systeem niet direct zelf konden bekostigen hebben gebruik kunnen maken van het Energiefonds van de gemeente. Ondernemers zijn in het hele proces ondersteund door onafhankelijk adviesbureau ECONNETIC.

Hiermee zijn obstakels uit de weg genomen, werd voor hen subsidie aangevraagd en was er begeleiding in het keuzeproces om tot realisatie van zonnepanelen over te gaan. Zo waren ondernemers verzekerd van de beste deal. Meerdere installateurs zijn met elkaar vergeleken en diegene met de beste voorwaarden, in dit geval EnerSolar, gaat de komende tijd in Wageningen aan de slag. Door het bundelen van meerdere daken levert het een groot voordeel voor de ondernemer op. In totaal worden er ruim 1100 panelen geplaatst.

Ben je ook een ondernemer met een onbenut dak? Wil je graag je steentje bijdragen door je bedrijf te verduurzamen en daarmee ook financieel te profiteren? Ga naar wageningenwerktduurzaam.nl en neem contact op met de energiecoach. Hij helpt je graag op weg!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden