Gertjan van Leeuwen postuum onderscheiden met Wagenings Erezilver

van Leeuwen tijdens opening Het Binnenveld, 2018
Foto: Veluwezoom In Beeld

Het college van B&W heeft Gertjan van Leeuwen postuum de onderscheiding ‘Wagenings Erezilver’ verleend in verband met de belangeloze en bijzonder waardevolle betekenis van de heer Van Leeuwen voor de Wageningse sportwereld.

Burgemeester Van Rumund gaf de onderscheiding tijdens zijn toespraak bij de uitvaart van de heer Van Leeuwen 30 januari jl.

Breed betrokken Wageninger

Gertjan van Leeuwen was op vele fronten met Wageningen verbonden, maar bovenal met de korfbalsport. Hij was één van de drijvende krachten die zorgde voor het bijeenbrengen van de drie Wageningse korfbalclubs Vada 1925, SSS en SKV. Zo ontstond in 2009 KV Wageningen.

Hij wist vele vrijwilligers te motiveren en te mobiliseren en gezamenlijk wisten zij daardoor met tomeloze en belangeloze inzet sportcomplex Het Binnenveld te realiseren. De duurzame, circulaire bouw en inrichting is mede mogelijk gemaakt door de vele uren van vrijwilligers onder de gedreven leiding van Gertjan van Leeuwen. In 2019 ontving KV Wageningen de prijs voor de meest duurzame sportvereniging.

Hij vond het heel belangrijk dat iedereen de mogelijkheid kreeg om te bewegen en te sporten, jong en oud, arm en rijk. Hij heeft zich daarom ook ingezet voor het Lokaal Sport- en Beweegakkoord met het doel om iedereen een leven lang sport- en beweegplezier te geven.

Betrokken

Ook was hij maatschappelijk zeer betrokken. Een voorbeeld is de actie waarbij hij het verzoek deed aan alle leden van de vereniging om oude sportschoenen in te leveren voor de asielzoekerskinderen die op blote voeten kwamen sporten.

Helaas is het niet gelukt om Van Leeuwen bij leven te eren met het Erezilver, maar zijn betekenis voor Wageningen en de Wageningse sport is zo waardevol dat het college van B&W heeft besloten het erezilver postuum toe te kennen.

Wagenings Erezilver

Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden