Binnenstadswinkel verhuisd van de Hoogstraat naar de Hoogstraat

Op nummer 60 komt straks een spellenwinkel
Op nummer 60 komt straks een spellenwinkel
Foto: Wageningen Nieuws

De Binnenstadswinkel verhuisd van de Hoogstraat naar de Hoogstraat, een paar deuren verderop van nummer 60 naar 23. In dit pand was voorheen de Slaapshop gevestigd.

Ook nu wordt weer een leegstand pand tijdelijk in gebruik genomen.

Spellenwinkel

Wethouder Maud Hulshof “Het pand aan de Hoogstraat 60 is weer verhuurd. Er wordt eerst verbouwd, daarna komt er een spellenwinkel in. We wensen de nieuwe ondernemer veel succes toe. Ik ben blij dat we heel snel een mooie nieuwe locatie hebben gevonden voor de Binnenstadswinkel. Ons nieuwe pand ligt centraal in de binnenstad, en ik hoop ook daar veel mensen tijdens mijn wekelijkse spreekuur op woensdag te ontmoeten. Juist in de corona tijd is het goed om met elkaar te spreken over de stad”.

De Binnenstadswinkel is het fysieke hart van het programma ‘Aan de slag met de Binnenstad’. Hierin werken inwoners, ondernemers, studenten en de gemeente samen aan initiatieven die de binnenstad levendig en aantrekkelijk maken en houden.

Sinds juni 2015 wordt een leegstaand winkelpand via het programma gebruikt voor tal van activiteiten, ontmoetingen en de ontwikkeling van initiatieven. In de afgelopen jaren hebben meer dan 20 lokale organisaties gebruik gemaakt van de Binnenstadswinkel voor theater, een expositie, een pop-uprestaurant, radio-studio, studieruimte, knutselen, presentaties en natuurlijk vergaderen, ontmoeten en inspireren. De stagewinkel van Pantarijn/Praktijkonderwijs ‘Kado Lokaal’ verhuist mee. Nieuwe initiatieven blijven van harte welkom.

Weer open

Vanaf woensdag 2 september is de winkel weer geopend voor bezoekers. Elke woensdag van 11.00-12.00 uur is wethouder Maud Hulshof in de Binnenstadswinkel te spreken over de binnenstad. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. In verband met de coronaregels mogen er maximaal 12 personen in de winkel aanwezig zijn. Het kan daarom zijn dat je even moet wachten totdat er plek is.

Op de vrijdagmiddagen is het inloopspreekuur van 14.30-17.00 uur, dan is een projectmedewerker aanwezig. De vrijdagmiddaginloop start weer vanaf 18 september.

Heb je een idee voor of over de binnenstad? Je bent van harte welkom! Kijk ook op de website binnenstadwageningen.nl of Facebook Binnenstad Wageningen.

Vorig jaar maakte de Veluwezoom In Beeld een reportage toen de Binnenstadswinkel zich op nummer 60 vestigde: Binnenstadswinkel heropend op nieuwe locatie Hoogstraat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen