Gedichten op busstation Wageningen

Foto: Gemeente Wageningen

Op initiatief van de werkgroep binnenstad zijn op het busstation gedichten te lezen van vier Wageningse (oud-stads)dichters. Reizigers kunnen tijdens het wachten kennismaken met poëzie die in sfeer en thema aansluit bij het bijzondere van een busstation; reizen, wachten, verlangen, missen.…

Deze gedichten wil je niet ‘missen’ 

De gedichten zijn geschreven door de dichters Laurens van der Zee, Ivanka de Ruijter, Martijn Adelmund en Annie van Gansewinkel. Elk van de vier wachthokjes heeft op één zijde een gedicht wat gezandstraald is in het glas. De tekst is vanaf de buitenzijde te lezen.

Unieke gedichten

Wethouder Maud Hulshof: “Het is mooi dat er zoveel initiatieven zijn om te werken aan een aantrekkelijke binnenstad. De dichters hebben allen een eigen uniek gedicht gemaakt voor het busstation. De gedichten kunnen je blik verruimen en je onderweg stil laten staan.”

De poëzieruiten zijn voorlopig de laatste aanpassing aan het busstation. Meer planten en bomen, duurzame verlichting en planten óp de bushokjes moeten zorgen voor een fijner verblijf tijdens het wachten. Deze aanpassingen zijn sinds 2019 aangebracht.

Programma voor de Binnenstad

Het idee voor het plaatsen van de gedichten is uitgewerkt vanuit het programma van de Binnenstad. Hierin wordt met allerlei partijen uit de stad samengewerkt om de binnenstad aantrekkelijk en vitaal te houden. De werkgroep heeft er ook voor gezorgd dat er meer groen op en rond het busstation is gekomen.

  • Bron: Gemeente Wageningen
  • Wilt u een persbericht insturen? Klik hier voor meer informatie. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen