1.000 euro voor Speeltuin Tuindorp met inzamelactie

Foto: Gemeente Wageningen

Speeltuinvereniging Tuindorp heeft een sponsorcheque van  € 1.000,- van Wecycle ontvangen. Inwoners uit de gemeente Wageningen konden de Speeltuin Tuindorp aan de Floralaan steunen door afgedankte apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren bij het afvalbrengstation Nudepark.

Wageningen hoort tot de top 25 gemeenten met de hoogste score per inwoner en dat levert de speeltuin een sponsorcheque op. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in heel Nederland.

Trots en dankbaar

Wethouder Dennis Gudden: “Ik ben trots op de vele bewoners die elektrische apparaten hebben ingeleverd en zo meehelpen aan een goede scheiding van afval. Het is mooi dat we weer hoog scoren met de inzameling van elektrische apparaten, waardoor we een mooie cheque kunnen geven aan Speeltuin Tuindorp.”

“De speeltuin is een pareltje in Wageningen en wordt gerund door een groep betrokken vrijwilligers. Ik ben  erg blij met hun enthousiasme en toewijding om de Wageningse kinderen een leuke speeldag te bezorgen.”

Gert Engelen, voorzitter van de speeltuinvereniging: “We zijn ontzettend blij met deze sponsorcheque. We gaan ‘m besteden  aan een nieuw speeltoestel voor de kinderen, dus kom volgend jaar lekker spelen in onze speeltuin! En natuurlijk zijn we alle inwoners die elektrische apparaten hebben ingeleverd erg dankbaar!”

Meer kleine apparaten en lampen

Doel van de actie is om het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op het afvalbrengstation. Deze producten worden nog vaak weggegooid bij het restafval. Bijna 80 procent van de elektrische apparaten kan gerecycled worden.

Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Een mooie bijkomstigheid is dat deze apparaten uit elkaar worden gehaald voor recycling bij het bedrijf Road2Work in Ede. Dat levert sociale werkgelegenheid op in deze regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen