Frénk & Frencken in de bblthk

Foto: Frénk&Frencken

Een avond met ontroerende liedjes, grappige anekdotes, pesterige vragen en onthullende verhalen: Frénk van der Linden & Mylou Frencken in de bblthk.

Partners

Frénk & Frencken (ook in het dagelijks leven partners) een speciale avond waarin de liedjes van Mylou Frencken worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk van der Linden.

De twee interviewen niet alleen elkaar op prikkelende wijze. Ook onderwerpen zij zich aan een niet alledaags interview door journalist, cultuurliefhebber en Wageningse wethouder cultuur, Lara de Brito.

Frencken

Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) en Frénk van der Linden (interviewer) zijn aan elkaar gewaagd. Zij publiceerde onlangs de veelgeprezen bundel Leven in het Lied, waarvoor ze kleinkunstcollega’s als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestijn ondervroeg over hun meest dierbare eigen lied.

Momenteel toert zij door Nederland met haar gelijknamige voorstelling, waarvoor ze van de Theaterkrant vijf sterren kreeg (‘Frencken is echt de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied’). Brigitte Kaandorp over haar werk: ‘Meesterlijk, ik lach me dood.’

Frénk

Frénk van der Linden presenteerde onlangs in De Wereld Draait Door zijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders.

Ook beschrijft de lessen die hij leerde als reporter, en als zoon van ouders die elkaar na hun scheiding veertig jaar niet spraken. In het Zwolse museum De Fundatie wordt tot en met 7 januari een expositie gehouden over de journalistieke portretten van Frénk van der Linden.

Op 10 januari 20:00 uur. Toegang: € 5,00 (aan de deur, reserveren niet nodig).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen