Zondagsuniversiteit 2018 in de bblthk met de Wageningen Universiteit

Foto: bblthk

Op drie zondagmiddagen in januari geven wetenschappers van Wageningen Universiteit in de bblthk een één uur durend college over onderwerpen die dicht op de huid zitten van de ‘gewone’ burger.

Laat je meenemen in de wereld van Wageningen Universiteit. De toegang is gratis; aanvang 15:00 uur.

14 januari Prof. Bram Büscher

Natuurlijk kapitaal, en andere sprookjes: wat zijn realistische wegen om het milieu te redden?

Het gaat niet goed gaat met ons milieu en dat dringende actie noodzakelijk is. Die overtuiging leeft alom. De hamvraag is natuurlijk, ‘hoe’? Wat veel recente oplossingen gemeen hebben is dat ze de natuur winstgevend willen maken.

Zo wordt het economisch aantrekkelijk om er beter zorg voor te dragen, zo is de redenering in dit sprookje. In werkelijkheid liggen andere oplossingen meer voor de hand.

21 januari Dr. Gerry Jager

Jonge kinderen en groente eten – een moeilijke combinatie?

Vrijwel iedereen is overtuigd van het belang van een gezond eetpatroon met veel groente en fruit. Het aanleren van een gezond eetpatroon op jonge leeftijd is hierbij essentieel, want jong geleerd is oud gedaan.

Maar hoe krijg je als ouder je kindje aan de groente? Dat kan aangezien het overgrote deel van onze smaakvoorkeur is aangeleerd.

28 januari Ir. Toine Timmermans

Samen tegen Voedselverspilling

In Nederland verspillen we met z’n allen een enorme berg aan goed voedsel, jaarlijks tussen de 1.7 en 2.5 miljoen ton. Zo’n 40-45% van de verspilling gebeurt bij consumenten thuis.

Per huishouden gemiddeld zo’n 450 Euro per jaar. Hoe maken we van Wageningen een levend laboratorium tegen voedselverspilling om het tij te keren?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen