Doe jij mij weg? Rogier Pelgrim schrijft song over zwerfafval

Foto: Screen YouTube, Rogier Pelgrim

Op de dag van het statiegelddebat komt Rogier Pelgrim met zijn eerste song in het Nederlands. Met het nummer ‘Doe Jij Mij Weg?’ vraagt de zanger op een lichtvoetige manier aandacht voor het thema zwerfafval.

Een actueel thema. Juist vandaag debatteert de Tweede Kamer over de uitbreiding van statiegeld op drankblikjes en -flesjes.

Zwervend colablikje

Over zijn motivatie om dit lied te schrijven vertelt Rogier: “Wat ik me eerder niet realiseerde is dat er een verband is tussen zwerfafval op straat en de plastic soep in de zee.”

Op zaterdag 24 maart zingt Rogier de vrijwilligers uit gemeenten Ede en Wageningen toe die tijdens de Landelijke Opschoondag de straat opgaan om hun buurt schoon te maken.

Op zondag 25 maart voert hij het nummer live uit in de bibliotheek Wageningen (bblthk) tijdens het Plastic Soep Evenement. Meer informatie hierover op wageningenschoon.nl.

Singer songwriter

Rogier Pelgrim is een singer songwriter uit Wageningen en groeide op in Ede. In 2012 won hij de ‘Grote Prijs van Nederland’ en was hij finalist in het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’.

Voor meer informatie kun je op zijn website rogierpelgrim.nl kijken.

‘Doe Jij Mij Weg?’ is tot stand gekomen  in samenwerking met Wageningen Schoon, gemeente Ede en gemeente Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen