De (on)zichtbare rechter, Essaywedstrijd voor studenten

Foto: Rechtspraak

Dit is het onderwerp waar de rechtbank graag een mening over hoort. De (on)zichtbare rechter. Onder de toga van de rechter zit een mens van vlees en bloed, met eigen interesses, overtuigingen en idealen.

In hoeverre mag en kan een rechter dit laten zien? Vertel hoe jij hierover denkt door mee te doen aan de essaywedstrijd.

Iedere student welkom

Alle studenten zijn welkom om deel te nemen aan de essaywedstrijd, ongeacht de studierichting. Eis is wel dat je staat ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

De winnaar wordt beloond met een geldbedrag van € 750,-. Dit bedrag stelt de Radboud Universiteit Nijmegen ter beschikking. Daarbij maakt hij of zij kans op een publicatie in een vaktijdschrift en op Rechtspraak.nl.

Daarnaast mogen de drie beste deelnemers aangeven wat ze bij de rechtbank Gelderland zouden willen doen.

Denk bijvoorbeeld aan een dag meelopen met de president, op huiszoeking met de rechter-commissaris of een meeloopstage bij een afdeling naar keuze. Vergeet dit niet te vermelden bij de inzending van je essay.

Criteria

Het essay moet voldoen aan de volgende criteria:

  • Het essay is een betoog waarin een duidelijk standpunt wordt ingenomen
  • Het essay is geschreven in de Nederlandse taal
  • Het essay bevat maximaal 2.000 woorden, tel dit dus goed na!

Aanmelden

Ze vragen je om je aan te melden zodat ze weten dat je essay eraan komt. Stuur je essay uiterlijk op zondag 19 augustus 2018 naar hen op via [email protected] met vermelding van je contactgegevens, de naam van je onderwijsinstelling, je studierichting en wat je bij de rechtbank Gelderland zou willen doen.

De prijsuitreiking vindt plaats op de sluitingsdag van de Week van de Rechtspraak, vrijdag 28 september 2018 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie te Arnhem. De inzenders van de drie beste essays worden hiervoor uitgenodigd.

Vragen

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met [email protected]. Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl (pdf, 191,9 KB)of check Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen