Komst bevrijdingsvuur van Bayeux via Eindhoven naar Wageningen

Bevrijdingsvuur mei 2018
Bevrijdingsvuur mei 2018
Foto: Wageningen Nieuws

Lopers van atletiekvereniging Pallas’67 brengen in de nachtelijke estafette van 18 op 19 september traditiegetrouw het bevrijdingsvuur uit Bayeux, Normandië in Frankrijk.

Zij brengen de vlam vanaf Eindhoven naar Wageningen om het vuur van het vrijheidsmonument te verversen.

Stilstaan

Vanuit Eindhoven vertrekken de lopers van Pallas’67 naar Wageningen. Gedurende deze estafette staan de lopers stil bij verschillende oorlogsmonumenten waar kaarsen worden aangestoken ter nagedachtenis van de gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden.

Bij het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van het Koninkrijk der Nederlanden speelt Wageningen, Stad der Bevrijding, een centrale rol.

De burgemeester van Wageningen en vice-voorzitter van Wageningen45 Ton van Ede ontvangen tijdens de ceremonie op 19 september het Bevrijdingsvuur. Voor het gebouw van de Wageningse studentenvereniging Ceres wordt het eeuwig brandende vuur ververst.

Bij de ceremonie zijn ook regionale veteranen aanwezig. De bevrijdingsvuurceremonie vindt plaats op woensdag 19 september om 09.00 uur bij het vrijheidsmonument naast het 5 Mei plein.

Deze activiteit is vrij toegankelijk.

Nationale Bevrijdingsvuur-estafette

Met deze ceremonie zijn de inschrijvingen voor de Nationale Bevrijdingsvuur-estafette 2019 geopend en daarmee is de opmaat naar het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei, officieel van start gegaan.

Voor inschrijving of meer informatie zie bevrijdingsvuur.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen