De Blauwe Bever zoekt vrijwilligers: schippers, gidsen, maatjes en matrozen

Foto: De Blauwe Bever

Safarischip De Blauwe Bever zoekt voor het zomerseizoen vrijwilligers. Schippers, gidsen, maatjes en matrozen zijn van harte welkom.

Met De Blauwe Bever worden verschillende soorten vaarten gemaakt: rivieroevervaarten, speciale vaarten, kindervaarten, chartervaarten en onderwijsvaarten. Alle vaarten van De Blauwe Bever richten zich op de beleving van de riviernatuur, vanaf het open, overdekte bovendek. Er zijn meerdere vertreklocaties, waaronder Wageningen. Elke vaart vaart eindigt ook weer op de plaats van vertrek.

Vaartochten en natuurbeleving

De Stichting Rijnoevervaarten exploiteert sinds 2017 het Safarischip De Blauwe Bever. Nadat de vorige eigenaar, Utrechts Landschap, einde seizoen 2016 besloten had om de exploitatie van het safarischip te beëindigen, namen de vrijwilligers van toen het initiatief  om de activiteiten voort te zetten. Sindsdien  worden de stichting en de uitvoeringsorganisatie van het safarischip gerund door uitsluitend vrijwilligers.
Zij zorgen, middels aantrekkelijke vaartochten, voor het behoud van de natuurbeleving op de Nederrijn en de Lek en in aangrenzende natuurgebieden en cultuurhistorische monumenten.

Meer informatie

Lees meer over de vrijwilligers of meld je hier direct aan als vrijwilliger.

De Blauwe Bever

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen