Kindercultuurzomer van start

Foto: Bibliotheek

Met het doorknippen van een rood lint openden kinderburgemeester Kathy Meijer en haar opvolger Janne de Kanter vorige week woensdag in de bibliotheek de Kindercultuurzomer.

Tijdens de Kindercultuurzomer is er zeven weken lang van alles te doen in de Wageningen.

Expositie als rode draad

Bij de start van de Kindercultuurzomer werd ook de expositie ‘Kinderen maken kunst’ geopend. Onder begeleiding van kunstenaars Ruth Eisen, Liesbeth Barendse en Atelier Lafaye hebben kinderen gewerkt aan deze verrassende expositie. Deze expositie is tot eind augustus te zien in de bibliotheek en is de rode draad tijdens de Kindercultuurzomer.

De Kindercultuurzomer is onderdeel van de Wageningse Cultuurzomer en wordt georganiseerd vanuit de bibliotheek. De cultuurcoördinatoren voor binnen- en buitenschoolse activiteiten Martijn Adelmund en Judica Lookman hebben het programma samengesteld. “We hebben er dit jaar voor gekozen om de hele zomervakantie lang activiteiten te hebben. Zo kunnen alle kinderen er aan mee doen, ook als ze op vakantie gaan. En degenen die niet op vakantie gaan hoeven zich ook absoluut niet te vervelen.”

Breed programma door samenwerking

De bibliotheek organiseert lang niet alle activiteiten zelf. “We hebben juist ook de verbinding met diverse partijen in de stad gezocht. Denk bijvoorbeeld aan Solidez, Sportservice en Speeltuin Tuindorp”, leggen de cultuurcoordinatoren uit. “Daardoor hebben we een zo breed programma kunnen samenstellen. Van een workshop houtbranden tot workshops dichten en van een zeepbelfestival tot een filmanimatiemiddag bij Movie W.”

Wageningen als broedplaats van activiteit

De cultuurcoördinatoren vinden de Kindercultuurzomer ook uitstekend passen in het programma dat ze de rest van het jaar aanbieden met het programma Eigenwijzer. “Wij zien Wageningen als een soort broedplaats van creativiteit. Als je uitgeleerd bent, kun je naar een volgende stap. Of je kiest voor iets totaal anders. Een mooi voorbeeld zijn de graffiti workshops die we rond het festival Aan Hoger Wal hebben gehouden. Op de Piekschool konden kinderen hun eigen ontwerp maken en eind juli hebben we een stoepkrijtfestival in de stad. Maar in samenwerking met RTV Rijnstreek konden jonge reporters hier ook een mooie reportage over maken.”

Martijn en Judica hebben voor alle kinderen en hun ouders een handig boekje gemaakt voor de Kindercultuurzomer. Daarin staat een heel divers programma voor zowel jonge als oudere kinderen. Met dit boekje kunnen kinderen de hele zomer lekker bladeren en plannen, net als op een festival. Vlak voor de zomervakantie is het boekje uitgedeeld op alle Wageningse basisscholen. Het boekje niet gekregen of ben je het kwijt geraakt? Je kunt een boekje ophalen bij de bblthk. En het boekje en alle andere informatie staat ook op de website.

Programma

Voor het hele programma zie:

kindercultuurzomer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen