Zomercampagne Vakantielezen met extra kinderactiviteiten

Foto: Bilbiotheek Wageningen

Fenna Ramos van Zappelin heeft de aftrap gegeven van de zomercampagne Vakantielezen. In juli en augustus kunnen kinderen via www.vakantie-lezen.nl digitale verhalen lezen.

Ze komen langs zes fantasielanden en maken samen met hun ouders een spannende reis. Ook de bblthk doet mee aan het vakantielezen. Kom je onze speurtocht doen?

Dagboek van Meral en Jop

Fenna Ramos, bekend van Zappelin, heeft onlangs in de bibliotheek het dagboek gevonden van Meral en Jop. Twee kinderen die terecht zijn gekomen in een onbekend werelddeel. Volg ook de reis die deze kinderen hebben gemaakt en beleef tijdens Vakantielezen een spannend avontuur.

Vakantielezen is een landelijke campagne die in Wageningen onderdeel is van de Kindercultuurzomer. Kinderboekenschrijvers Annemarie Bon en Selma Noort schreven dit jaar een spannend reisavontuur voor kinderen uit groep 3 en 4.

Ga mee op reis

Op www.vakantie-lezen.nl kunnen gezinnen deze zomer het dagboek van Meral en Jop lezen. Presentatrice Fenna Ramos neemt de jonge lezers mee op een reis die langs 6 landen gaat. Zo ontdekken we samen:

  • … in welk land Meral en Jop een wedstrijd moeten doen,
  • … van welk dier ze een veer vinden,
  • … waar ze de magische inkt van de toverknol krijgen,
  • … en in welk land een bijzondere spiegel ligt!

Heb je alle verhalen van het dagboek gelezen? Doe dan mee aan de prijsvraag en maak kans op leuke prijzen.

Extra kinderactiviteiten in de vakantie

Tijdens de zomervakantie organiseert de bblthk extra kinderactiviteiten in de bibliotheek. Zo kan je meedoen aan een speurtocht in de bieb. Los alle raadsels op en krijg het Vakantielezen miniboekje cadeau. In dit boekje vind je een extra verhaal van Meral en Jop.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De Bibliotheek biedt dit zomerleesprogramma jaarlijks aan voor kinderen uit groep drie en vier. Met Vakantielezen willen de bibliotheken het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. De verhalen zijn dit jaar geschreven door Annemarie Bon en Selma Noort. De illustraties zijn gemaakt door Willeke Brouwer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen