Oproep Koninklijke Hondenbescherming aan gemeentes

Foto: Pixabay

De Koninklijke Hondenbescherming is een petitie gestart om gemeenten op te roepen in ieder geval de grasaren langs looppaden in recreatie- en hondenlosloopgebieden te maaien en het maaisel ook goed op te ruimen.

Grasaren hebben scherpe punten die makkelijk in de neus, oren, ogen, keel, poten en huid van je hond terechtkomen en daar binnendringen.

Grasaren

Ze groeien weer overal: vervelende grasaren, ook wel kruipers genoemd, die je hond veel problemen kunnen bezorgen. Gemeenten geven vaak aan dat het onmogelijk is om deze grasaren actief te bestrijden, omdat ze zo verspreid voorkomen. En dat ze niet te veel willen maaien om de biodiversiteit te bevorderen. Grasaren groeien in de periode juni-augustus overal in Nederland. Ze hebben scherpe punten die makkelijk in de neus, oren, ogen, keel, poten en huid van je hond terechtkomen en daar binnendringen. Door de weerhaakjes die eraan zitten kunnen grasaren maar één kant op: dieper het lichaam in. Zo kunnen ze lelijke ontstekingen veroorzaken. Ook kunnen ze in de longen of andere vitale organen terechtkomen, wat tot ernstige complicaties kan leiden of (in uitzonderlijke gevallen) zelfs tot overlijden.

Hoop dat gemeenten helpen

De Koninklijke Hondenbescherming hoopt dat gemeenten willen helpen om dit te voorkomen. Je kunt de petitie tekenen op: https://steun.hondenbescherming.nl/petitie-bestrijding-grasaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen