Bibliotheek krijgt 140 prentenboeken voor Voorleesexpress

Foto: Bibliotheek

Vorige week ontvingen de Wageningse bibliotheek en Solidez een gift van 140 exemplaren van het prentenboek ‘Kleine ijsbeer – Een ijsbeer in de tropen’ van Hans de Beer. De boeken worden onder andere verspreid via VoorleesExpress en Kind aan Huis (van Solidez).

voorleesexpressDe bblthk zet zich in voor het verbeteren van de leesvaardigheid van kinderen en vooral voor het plezier in (voor)lezen. Voor plezier in lezen is de toegang tot leuke en geschikte boeken van cruciaal belang, maar dat is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. De bblthk staat in dit streven zeker niet alleen en kreeg onverwacht extra steun door een initiatief vanuit de Wageningse samenleving. Ondernemer Juriën Koster ligt het leesplezier van kinderen na aan het hart. Hij kwam de bblthk maar liefst vijf dozen met prentenboeken overhandigen.

De bblthk komt naar je toe

De medewerkers van de bblthk gaan ook deze zomer op pad met de Voorleesfiets. Zij lezen bij enkele speelplekken in Wageningen op een bijzondere manier voor aan kinderen van 4 t/m 8 jaar. Kijk op de website van de Kindercultuurzomer voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen