Jan Groenendijk van damvereniging WSDV wint van Oekraïense grootmeester

Jan Groenendijk (midden) hier tijdens het NK in januari.
Jan Groenendijk (midden) hier tijdens het NK in januari.
Foto: WSDV

Tijdens het World Cuptoernooi in Rotterdam won Jan Groenendijk met drie punten voorsprong van de Oekraïense grootmeester Yurii Anikeev. De speler van de Wageningse topclub WSDV won zeven van zijn negen partijen.

Zijn spel was een lust voor het oog. Hij remiseerde alleen met rivaal-op-afstand Anikeev en liet in de laatste ronde een enerverende vechtremise met collega-wereldtopper Martijn van IJzendoorn noteren.
Groenendijk won ook met een prachtige combinatie van clubgenoot Simon Harmsma. Het achttienjarige Culemborgse toptalent kan eveneens terugzien op een meer dan geslaagd toernooi. Hij scoorde net als Anikeev dertien punten, maar had minder weerstandspunten. Het brons was desondanks een prachtig resultaat.Emre Hageman deed het met een elfde plaats in een veld van 98 deelnemers ook prima. De nieuwe aanwinst van WSDV bleef opnieuw in een toptoernooi ongeslagen en pakte evenveel punten als leeftijdgenoot Harmsma.

Darya Tkachenko opnieuw beste vrouw

Darya Tkachenko kwam, net als in Riga, weer boven drijven als beste vrouw. De Oekraïense Wageningse begon wat stroefjes maar onder anderen door goede overwinningen op haar concurrentes, zoals Luise Gabbert, sprokkelde ze twaalf punten bijeen, goed voor plek vijftien in het eindklassement. Deze week is ze alweer, net als clubgenoot Alexander Schwarzman, van de partij in Heerhugowaard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen