Duurzaamheid voorop bij Molenmarkt op 9 september

Foto: Molen de Vlijt

De jaarlijkse Molenmarkt vindt plaats op zaterdag 9 september, rondom Molen de Vlijt aan de Harnjesweg in Wageningen.

Alle traditionele en succesvolle ingrediënten van de Molenmarkt zullen weer volop aanwezig zijn: de biologische markt rondom molen De Vlijt, de braderie, verenigingen en de ideële groepen, de traditionele kindervrijmarkt en de duurzaamheidsmarkt! Uiteraard zal ook veel Wagenings talent weer op de diverse podia van de Molenmarkt te zien en te horen zijn.

Natuur in de stad

Op de Molenmarkt staat duurzaamheid voorop. Als thema hebben de organisatoren dit jaar gekozen voor ‘Natuur in de stad’. Natuur in de stad heeft veel voordelen voor inwoners: in een groene omgeving is het lekker toeven op hete dagen, natuur in de stad kan overtollig regenwater opvangen, bijen bestuiven onze fruitbomen en groen in de stad verhoogt het welzijn en de gezondheid van mensen. Geniet jij bijvoorbeeld ook zo van de bloeiende bermen in onze stad?

Stadsvogels en vleermuizen

Niet alleen mensen maar ook dieren en planten profiteren van natuur in de stad. Stadsvogels en vleermuizen zijn al honderden jaren afhankelijk van mensen voor hun woonruimte en vinden eten in de stad. En het mooie is: onderzoek laat zien dat de maatschappelijke baten van natuur in de stad groter zijn dan de kosten. We zijn het thema nog verder aan het uitwerken, maar u kunt activiteiten verwachten als: het uitlichten van natuur in Wageningen, tips om je tuin “los te laten” (de verwilderde tuin), zaadbommen kleien voor kinderen en diverse kramen gerelateerd aan het thema.

Meer informatie: Molenmarkt Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen