Klimaatcafé Commons Wageningen op 6 september

Foto: Commons Wageningen

Op woensdag 6 september organiseert het platform Duurzaam Wageningen een Klimaatcafé. Dit zal plaatsvinden bij Thuis, in de Stationsstraat. De bijeenkomst begint om 19.30.

Initiatieven die grond opkopen voor land-, tuinbouw en woningbouw springen in heel Nederland de grond uit. Denk maar aan Land van Ons en Grond van Bestaan. Ze willen grond uit de markt halen, vanuit de gedachte dat de markt de grote drijfkracht is achter de hoge huizenprijzen en de problemen die nieuwe boeren hebben om te starten. Deze initiatieven beogen een ‘commons-benadering’: geen privé bezit, geen publiek bezit, maar bezit waarbij groepen mensen gezamenlijk het beheer op zich nemen, veelal vanuit een visie op duurzaamheid en biodiversiteit.

Lokale initiatieven

Dit roept de volgende vragen op: Is er behoefte aan commons in Wageningen? Hebben we al commons in Wageningen? We hebben niet veel land en we willen veel. Kan een commonsbenadering helpen bij de lokale voedsel- en wooninitiatieven?  En zo ja, wat kan de gemeente doen om deze beweging te stimuleren?
We gaan hierover tijdens het klimaatcafé in gesprek met:

  • Maria van Manen tuinder bij CSA de Wilde Peen in Ede
  • Geert-Jan van der Burgt Voorzitter van de Consumentenvereniging Biologische Boerderij Veld en Beek
  • Grootouders voor het klimaat geven een pitch over de actie ‘Wind en Zon voor iedereen’

Ze hopen jullie te kunnen begroeten op 6 september!

Over het Klimaatcafé

Het Klimaatcafé wordt elke eerste woensdagavond van de maand georganiseerd door het Platform Duurzaam Wageningen, Grootouders voor het Klimaat en de klimaatburgemeester van Wageningen om 19.30 uur in THUIS. Het klimaatcafé is bedoeld voor ontmoeting en inspiratie. Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet.
De toegang is gratis, maar een bijdrage voor drinken en bijkomende kosten is meer dan welkom! Deze kunt u op de avond contant geven of storten op reknr: NL41 TRIO 0320 5129 08 t.n.v. St. Platform Duurzaam Wageningen.

Informatie

Het Klimaatcafe vindt plaats op woensdag 6 september, 19.30 (inloop 19.15)
in THUIS
 (Stationsstraat 32)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen