Airborne herdenkingsvaart met de Blauwe Bever van Oosterbeek naar Arnhem

Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Op vrijdag 15 september aanstaande is er een vaart met de Blauwe Bever met het thema: A Bridge too far vanaf het water: de historie van Market Garden (1944) van Oosterbeek tot Arnhem.

De tocht begint bij het eeuwenoude kerkje aan de Benedendorpseweg in Oosterbeek. Deze kerk speelde een belangrijke rol in de gevechten van Market Garden. We wandelen vanaf het kerkje langs het mooie kerkpad naar de aanlegplaats en schepen daar in. De vaart gaat naar Arnhem. Onderweg is er van alles te vertellen over de luchtlandingen en de strijd.

Airborne at the bridge

We meren aan bij de kade in Arnhem, waar we een bezoek brengen aan het museum ‘Airborne at the bridge’, een dependance van Museum Hartenstein. Kijken nog even rond bij de kade en werpen een blik op de John Frostbrug (de bridge too far) en het monumentje aldaar. Daarna varen we terug naar het Drielse veer, waar onze excursie eindigt ongeveer omstreeks 17:00 uur. Inbegrepen zijn een excursie rond de kerk, de wandeling onder begeleiding van één van onze gidsen van de kerk naar het schip en een bezoek aan het museum in Arnhem. Stevig schoeisel wordt aangeraden!

Locaties en tijden

  • Datum: vrijdag 15 september
  • Start bij de Oude Kerk in Oosterbeek om 13:30 uur.
  • Vertrek met de Blauwe Bever vanaf het Drielse Veer in Oosterbeek om 14:00 uur.
  • Terug bij de opstapplaat om 17:00 uur.
  • Informatie en reserveren via deblauwebever.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen