Genieten in de zon van de 45e Molenmarkt

De zon scheen, er was muziek, er waren heel veel kraampjes met duurzame producten, je kon er heerlijk eten en ook nog de molen De Vlijt beklimmen om het geheel van bovenaf te bekijken. De Molenmarkt 2023 was een groot succes.

Het was druk en gezellig, afgelopen zaterdag op de Molenmarkt rond molen De Vlijt. De straten waren afgezet, dus iedereen kon rustig rondlopen om te kijken of iets van zijn of haar gading bij was. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er. Ook de tweedehandswinkel op de hoek had leuke aanbiedingen buiten gezet.

Poffertjes en nasi koening

Zoals gebruikelijk stond duurzaamheid centraal tijdens de Molenmarkt. Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd. Met biologische oliebollen, poffertjes, nasi koening met kip en nog veel meer. Bij de molen waren allerlei soorten biertjes verkrijgbaar, terwijl het muzikale programma voor een extra relaxed sfeertje zorgde. Ook voor de kinderen waren er allerlei leuk activiteiten.

De molenwieken draaiden niet. Dat was bij de vorige editie nog wel het geval, maar inmiddels is een deel van de wieken aan reparatie toe. Het meel wordt op dit moment daarom met mechanische aandrijving gemalen. Dat gebeurt overigens altijd als het niet waait, vertelde een van de molenaars aan onze verslaggeefster.

Nog even afwachten

Er zijn niet veel bedrijven meer in Nederland die molenwieken kunnen repareren. Vandaar dat De Vlijt achteraan moest aansluiten voor de reparatie. Maar inmiddels wordt er aan gewerkt en naar verwachting zullen de wieken over een maand of twee weer in volle glorie draaien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen