De Evolutie van Schoonheid: lezing door Alexander Reeuwijk

Foto: Tessa Posthuma de Boer

Natuurlijke selectie op basis van aangepastheid aan de leefomgeving was niet het enige onderdeel van Darwins evolutietheorie. Zo konden de verenwaaier van een pauw en de zang van de nachtegaal niet goed verklaard worden.

Schoonheid, in uiterlijk en gedrag, werd door Darwin al aangestipt als tweede evolutionair selectiecriterium. Wat betekent schoonheid voor ons als mens? En hoe is onze perceptie van esthetiek gevormd door evolutionaire selectiemechanismen? Wordt de drang die we als mens voelen om onze eigen partner te kunnen kiezen verklaard door dit evolutionair mechanisme? Alexander Reeuwijk verkent samen met u de antwoorden op deze vragen.

Vroege vogels

Alexander Reeuwijk is onder andere schrijver, spreker en reiziger. Van zijn hand verschenen boeken over de evolutietheorie, natuurhistorie en Indonesië en Iran. Voor de Universiteit Leiden stelde hij het internationaal bekroonde ‘Voyage of Discovery’ samen, over de collecties van de Asian Library. Reeuwijk is een veelgevraagd interviewer en de vaste recensent van het programma Vroege Vogels.

Informatie

  • Zondag 8 oktober 2023, 14:30 uur
  • THUIS, Stationsstraat 32, Wageningen
  • Toegang: leden HV en NIVON € 8,- studenten € 5,- scholieren PANTARIJN gratis, overigen € 10,-
  • Let op, alleen contact betalen!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen