Open dag bij Instituut voor Ecologie : Hoe werkt de natuur?

Foto: NIOO

Voor het eerst sinds 2019 opent op zaterdag 7 oktober opent het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) weer haar deuren voor een grote open dag, van 11 tot 17 uur.

Een bijzondere kans om het onderzoeksterrein te bezoeken.

Veertig activiteiten

Hoe werkt de natuur? En hoe onderzoek je dat? Dat kunnen bezoekers van alle leeftijden komen uitvinden! Het programma bestaat uit meer dan veertig activiteiten en het hele onderzoeksterrein is open.

Wat weten we al over biodiversiteit, klimaatverandering en duurzaamheid – en wat nog niet? Bezoekers kunnen onze onderzoekers het hemd van het lijf vragen, zelf experimenten doen of de oplossing van de escape route uitknobbelen… En nog veel meer natuurlijk!

Van persoonlijkheid tot DNA-workshop

Hoe test je persoonlijkheid? Kom kijken bij de MicrOlympische Spelen of het veldwerk van de ecologen op de Marker Wadden. Van DNA-workshop tot kinderspeurtocht, en van lezing of science quiz tot escape route. Er is voor ieder wat wils. Zelfs een jeugdopera over bodemdieren, de Gelderse première van Benno.

Landelijke hotspot

Deze open dag over natuuronderzoek vormt een van de hotspots van het landelijke Weekend van de Wetenschap. Het NIOO is te vinden op de Droevendaalsesteeg 10 in Wageningen, tegenover de universiteitscampus. Meer informatie op www.nioo.knaw.nl/opendag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen