Muziektheatervoorstelling Kleine Neptunus met gebarentolk in Musis Arnhem

Foto: Phion

Van 17 november tot en met 1 december komen leerlingen uit heel Gelderland en Overijssel naar theaters om deze fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling te beleven.

De voorstelling wordt gebracht door Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, en Theater Gnaffel en speelt in Arnhem en Nijmegen. De beeldende muziektheatervoorstelling Kleine Neptunus is geschikt voor dove en slechthorende kinderen, kinderen met Nederlands als tweede taal of een taalontwikkelingsstoornis én goedhorende kinderen. Het verhaal werd geschreven door Benny Lindelauf, de muziek werd gecomponeerd door Thomas Beijer en de regie was in handen van Rob Vriens.

Samen met een gebarentolk

Dit stuk is speciaal ontwikkeld zodat dove en slechthorende kinderen, kinderen met Nederlands als tweede taal of een taalontwikkelingstoornis én goedhorende kinderen het samen kunnen beleven. De kinderen krijgen de kans om vooraf de gebaren te leren bij het lied ‘Baas van de Zee’. Tijdens de voorstelling tolkt een muziektolk op het toneel zowel de tekst van de poppenspelers als de muziek van het orkest. Ook is er een ringleiding aanwezig vanuit Phonak.
Om de voorstelling voor alle kinderen toegankelijk te maken, zal een gebarentolk deel uitmaken van de cast, die zowel de tekst als de muziek vertolkt. Kinderen kunnen ook meedoen met het lied ‘Baas van de Zee’ door zowel de tekst te zingen als de bijbehorende gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal te leren. Zo kunnen horende kinderen kennismaken met de Nederlandse Gebarentaal en kunnen kinderen met een afstand tot de Nederlands gesproken taal meedoen.

Voor welke leerlingen geschikt?

Deze voorstelling is geschikt voor leerlingen uit het reguliere onderwijs, alsook voor leerlingen uit Cluster 2- en NT2-onderwijs. We leveren op maat gemaakte lespakketten en er staan muziektolken op het podium die naast het verhaal ook de muziek vertolken. Zie ook de familievoorstelling >>.

Over Kleine Neptunus

Kleine Neptunus gaat over Teuntje, de dochter van Grote Neptunus die graag net zo groot wil zijn als haar vader, baas van de zee, die de zee bestuurt met zijn magische drietand. Maar Grote Neptunus heeft zo zijn twijfels. De zee is gevaarlijk. Er zijn walvissen die boten de zee op lokken en haaien die niets liever doen dan die boten stukbijten. Zo staat het tenminste in het Grote Boek over ‘de Gevaren van de Zee’. Maar is het allemaal wel waar? Als de drietand van Grote Neptunus op een dag wordt gestolen, moet Teuntje zelf op onderzoek in de diepzee uit. Het is het begin van een spannende tocht waarin Teuntje niet alleen de waarheid over zichzelf en haar vader ontdekt, maar ook over de dieren in zee.

Speeldata

  • Donderdag, 30 november en vrijdag,1 december in Musis, Velperbinnensingel 15, Arnhem.
    Kaarten koop je direct bij de concertzaal van je keuze. Meer informatie over kaartverkoop of bestelinformatie vind je hier. Je kunt ook bellen naar [email protected].
  • Meer informatie en kaarten: www.phion.nl.

Ondersteunende fondsen

Kleine Neptunus wordt mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation, het VSBfonds, Jeugdpodiumkunsten Gelderland, Ars Donandi (Russel-ter Brugge Fonds), Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel (Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds), Phonak, het Lira Fonds, Stichting het Gehandicapte Kind en Vluchtelingenwerk Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen