Blauwe Bever sluit seizoen af met warme chocolademelk en speculaas

Foto: Cees van Doodeweerd – St. Rijnoevervaarten

De Blauwe Bever heeft zondag het seizoen in stijl afgesloten, met een vooruitblik naar de winter en het nieuwe seizoen dat in april 2024 van start gaat.

Het schip voer nog één keer van Wageningen naar de Blauwe Kamer, waar de passagiers aan wal gingen voor een wandelexcursie in dit prachtige natuurgebied.

Nagenieten

De gidsen vertelden over de veranderingen die zich voordoen tijdens de seizoenswisseling. Na de wandeling gingen de passagiers weer aan boord en is De Blauwe Bever, na een stukje stroomafwaarts te zijn gevaren met het uitzicht op de Grebbeberg, weer teruggevaren naar de haven in Wageningen.
Op de terugweg  is warme chocomelk met speculaas geserveerd, zodat men  lekker kon nagenieten van deze mooie laatste vaartocht in 2023.

Planning vaarschema 2024

De komende maanden zijn er geen vaarten meer. Die periode wordt gebruikt voor onderhoud aan het schip. Achter de schermen is een grote groep vrijwilligers van de Blauwe Bever druk in de weer om een nieuw vaarschema voor seizoen 2024 in elkaar te zetten. Een hele klus om meer dan honderd vaarten weer te plannen zodat alle aanlegplaatsen, excursies, bezoeken aan cultuurhistorische monumenten en de terugvaarten weer goed geregeld zijn.

Geruchten over Sinterklaas

Er zijn geruchten dat Sinterklaas ook dit jaar weer een beroep op de De Blauwe Bever gaat doen om als pakjes boot op Neder-Rijn te varen, een logische keuze van de Sint gezien de ervaren en vriendelijke bemanning.

Paaseieren zoeken

Zondag 31 maart 2024 (eerste Paasdag) wordt het seizoen traditioneel geopend met Paaseieren zoeken ergens langs de Neder-Rijn, waar de paashaas de eieren heeft verstopt. Er kan reeds geboekt worden voor deze vaart en een aantal andere vaarten in april 2024.
Voor meer info en reserveren: www.deblauwever.nl

Blauwe Bever

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen