Onder een andere hemel: lezing door schrijfster en filosofe Joke Hermsen

Foto: Humanistisch Verbond

“Ons leven speelt zich af tussen heimwee naar het vertrouwde en een verlangen naar het onbekende. We willen ons geborgen weten en we dromen van een elders.”

Hiermee introduceert Joke Hermsen het thema heimwee in haar meest recente boek. Hermsen laat zien dat heimwee niet alleen gaat over wat het betekent om een thuis te hebben of thuisloos te zijn. Ze laat ook zien hoe de identiteitsontwikkeling gevoed of beknot kan worden door het gevoel nergens toe te behoren. Hoe verhoudt heimwee zich tot nostalgie? En hoe kan heimwee gebruikt worden door demagogen en nationalisten? Zoekend naar de oorsprong van haar eigen heimwee, en in dialoog met filosofische dichters en denkers, ontrafelt Joke Hermsen deze subtiele emotie.

Over Joke Hermsen

Joke Hermsen is schrijfster en filosofe. Zij geeft veel lezingen over diverse filosofische en maatschappelijke kwesties. Regelmatig geeft zij filosofische cursussen in de Bourgogne. Na afloop van het Filosofiecafé heeft u de mogelijkheid dat Joke Hermsen uw exemplaar van ‘Onder een andere hemel’ signeert.

Informatie

  • zondag 12 november
  • 19:30 uur (let op, gewijzigde aanvangstijd!)
  • Thuis, Stationsstraat 32 Wageningen

Toegang (incl. koffie/thee):

  • leden HV en NIVON € 8,-
  • studenten € 5,-, scholieren Pantarijn gratis
  • overigen € 10,-Let op: Pinnen is niet mogelijk!

Meer informatie en contact: https://arnhem-rijnstreek.humanistischverbond.nl/filosofiecafe-wageningen/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen