Nieuwe vriezer voor KomEet dankzij subsidie van Wagenings Nut

Foto: Nuno Conceição

Bij KomEet is iedereen die een luisterend oor kan gebruiken op maandag welkom om aan te schuiven aan de gezamenlijke maaltijd in Ons Huis aan de Harnjesweg 84 in Wageningen.

Dankzij een subsidie van het Wagenings nut kan KomEet deze maaltijden blijven aanbieden en nog duurzamer worden ook.

Driegangenmenu

Elke week koken de vrijwilligers een driegangenmenu voor de gasten. Het hoeft geen verrassing te zijn dat dit door de gestegen prijzen van levensmiddelen steeds lastiger wordt. Daarom is de organisatie heel blij met de subsidie van het Wagenings Nut waarvan een grote horecavriezer aangeschaft kon worden, vertelt Sjef Moling van KomEet. “De vriezer stelt ons in staat beter in te spelen op aanbiedingen. En hij helpt ons om beter op maat te koken en minder weg te gooien doordat we overgebleven levensmiddelen of maaltijden in kunnen vriezen voor een andere keer. Dankzij deze subsidie kunnen we blijven werken aan het bieden van een luisterend oor bij een lekkere, en nu nog duurzamere, maaltijd.”

Over KomEet

KomEet is een initiatief van vier Wageningse kerken, gevestigd in Wageningen-Oost, die iets wilden doen voor de samenleving. Dat leidde in 2007 tot de oprichting van de werkgroep Bindmiddel. Sinds 2022 is ook Welzijnsorganisatie Solidez met het wijkhuis “Ons Huis” aangesloten als partner bij KomEet. Samen organiseren zij wekelijkse driegangenmenu’s voor iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en een luisterend oor, voor slechts 1,50.

KomEet is een maaltijdproject, bedoeld voor mensen uit Wageningen die, door moeilijke omstandigheden, tussen wal en schip terecht zijn gekomen. Mensen die misschien niet zoveel geld hebben en de voedselbank nodig hebben om te kunnen eten of weinig mensen om zich heen hebben om mee te kunnen praten.

KomEet wordt financieel,  organisatorisch en praktisch gedragen door:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen