Tiktokhype crompouce ook verkrijgbaar in Wageningen

Foto:

Heb je al gehoord van de crompouce? Deze combinatie van een croissant en een tompouce is momenteel immens populair en ze zijn nu ook n Nijmegen te krijgen.

Eerder passeerde de cruffin (een kruising tussen een croissant en muffin), de croiffle (een croissant-wafel) en de cronut (een croissant-donut) al de revue. Nu gaat de crompouce viraal op Tiktok.

Roze croissant

Op dit social mediaplatform word je overladen met videootjes van jongeren die gulzig een hap nemen van een roze croissant. Ook werd in de maand september 9900 keer naar dit fenomeen gegoogeld, 900 procent meer dan de maand ervoor. De eerste crompouce werd door bakker Van Maanen uit Rijnsburg gemaakt, maar is inmiddels ook bij diverse bakkers in Gelderland verkrijgbaar.

Zelf proberen? Hier eet je in Gelderland een crompouce:

Bakker Hilvers in Arnhem

Ten oosten van het Arnhemse stadscentrum vind je het familiebedrijf Bakker Hilvers. Hier zijn naast het vertrouwde assortiment ook crompoucen sinds 27 oktober te koop. “Ze zijn niet aan te slepen,” vertelt bakkersvrouw Mieke Hilvers. Sindsdien zijn er al vijfduizend croissant-tompoucen verkocht. “We laten ons inspireren door de wensen van onze klanten en als ambachtelijke bakker kunnen we snel op dit soort trends inspelen”, legt ze uit. De originele crompouce heeft een chocolade dakje, maar bij Bakker Hilvers bekleden ze het gebakje met glazuur. “Dat is omdat de tompouce dat ook heeft.” Ze vindt het fascinerend dat social media het assortiment beïnvloedt: “We zien dat nieuwe klanten daardoor ambacht meer waarderen, met name de jeugd.” Voor €2,50 kun je hier een crompouce krijgen.

Bakkerij ’t Kraayennest in Nijmegen

De crompouce is sinds 30 oktober ook bij alle vestigingen van Bakkerij ‘t Kraayennest verkrijgbaar, maar het recept is voor hem niets nieuws: “Dertig jaar geleden maakten bakkers al roomcroissants met gelei en aardbeien”, vertelt eigenaar Paul van Rossum. Maar de bakker drijft op de vraag van de klanten, legt hij uit. “Deze hype genereerde 10 procent van onze omzet van afgelopen week!” De croissant-tompoucehype is voor hem erg welkom: “Hierdoor trekken we jeugd naar onze ambachtelijke bakker.” Een mini-crompouce is bij ‘t Kraayennest verkrijgbaar voor €1,95 met roze chocolade topping, want “dat is zoals bakker Van Maanen het bedacht heeft.”

Ook in Wageningen is de crompouce verkrijgbaar: bij de Albert Heijn.

Zelf maken?

Een crompouce is ook eenvoudig zelf te maken. Neem een croissant en vul deze met een lobbige Zwitserse room. Anders dan bij een tompouce, bedenk je de bovenkant niet met roze glazuur. Maar dip je de croissant in witte chocolade met roze kleurstof. Zo maakt de bedenker, bakker Van Maanen, het gebakje. Maar houd je meer van glazuur? Probeer dat dan ook eens als topping.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen