Wageningse studievriendinnen zamelen geld in voor Nepalese school

Foto: Go Fund Me

In december zullen zes Wageningse studievriendinnen onder leiding van bergbeklimmer Katja Staartjes op reis gaan naar Nepal. De inmiddels 60-ers zullen een wandeltocht door het gebied Solo doen en verschillende projecten bezoeken.

Via het GoFundMe-platform zijn de vrouwen een inzamelingsactie gestart voor de Shree Himalaya Secondary School.

Mount Everest

De Shree Himalaya Secondary School is gelegen in het dorp Basa/Khastap, op zo’n 2000 meter hoogte, circa 60 km ten zuiden van de Mount Everest. Hier volgen zo’n 300 kinderen/jongeren van zes tot achttien jaar onderwijs.

“In december 2023 gaan wij met zes Wageningse studievriendinnen onder leiding van jaargenoot en bergbeklimmer Katja Staartjes op stap in Nepal. Om eens te kijken waar zij nou op haar best is; niet alleen wat betreft wandelen/klimmen maar ook voor de lokale bevolking. Katja en haar partner Henk waren in 2015 tijdens de grote aardbeving ter plekke en hebben vanaf dat moment hun ondersteuning aan Nepal via Stichting Topaspiraties uitgebreid. Zo zijn er een aantal huizen herbouwd en is financiële hulp geboden aan een medische post en twee scholen. Een tweetal van deze projecten gaan we bezoeken tijdens onze wandeltocht door het gebied Solo.

“Het is een spannende uitdaging om deze tocht te maken. Zijn we fit genoeg als 60-ers? Hoe reageren we op de hoogte? Wat betekent het voor onze jarenlange vriendschap? Hoe is het om dag en nacht onder redelijk primitieve omstandigheden met elkaar op te trekken?” aldus de vrouwen in de campagnetekst.

Streefbedrag

Het streefbedrag van de campagne is €6.000 en zal worden besteed aan een digitaal display voor interactieve lessen, houten tafels en banken en sportattributen. Financiele bijdragen zijn van harte welkom.

Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/4srp/steun-school-in-nepal

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen