Wageningse studenten in actie tegen te dure WUR-kantine

Foto: WUR

Studenten van de Wageningen University & Research (WUR) komen in actie tegen de stijgende prijzen op de campus. Met name de hoge voedselprijzen zijn veel studenten een doorn in het oog.

Daarom is afdeling Gelderland van de Communistische Jongerenbeweging van Nederland (CJB) een petitie gestart die pleit voor betaalbare WUR-kantines voor alle studenten in Wageningen.

Stijgende prijzen

Studenten ondervinden, net als de rest van de werkende mensen in Nederland, de gevolgen van de stijgende energie- en voedselprijzen. Juist op hun universiteit, waar ze studeren om de voedselproductie van de toekomst vorm te geven zouden studenten terecht moeten kunnen voor goede én bovenal betaalbare maaltijden. Dat is niet het geval, blijkt uit een rondgang van de CJB onder studenten. Veel studenten lenen bijna maximaal, maar hebben steeds meer moeite met het betalen van basisbehoeftes zoals eten.

Petitie

Zo kost een eenvoudige salade op de WUR-campus tegenwoordig al gauw €4,40, betaal je voor een broodje meer dan €4, en voor een simpel kopje koffie zijn studenten €2 kwijt. In Orion betaal je voor een warme maaltijd maar liefst €8.

De CJB wil samen met studenten in Wageningen daar verandering in brengen. Daarom zijn ze een petitie gestart. Deze is te vinden op petities.nl en kan daar digitaal worden ondertekend. De petitie stelt als eis dat het college van bestuur van de WUR-kantines laat opereren zonder winstoogmerk. Zo kunnen studenten betaalbare maaltijden kopen, zonder dat deze de winsten van grote multinationals spekken. Op het moment wordt de catering namelijk verzorgt door bedrijven zoals Cirfood, een Italiaanse multinationale cateraar met miljoenen winsten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen