De bblthk kleurt oranje voor Orange the World 

Foto: Orange the World

Orange the world is een wereldwijde campagne waarin vanaf 25 november zestien dagen lang gebouwen oranje verlicht worden om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. De bblthk is medestander!

Als deelnemer aan deze campagne verlicht de bblthk niet alleen haar gebouw maar worden er in het afsluitende weekend ook twee activiteiten in het thema georganiseerd.

Activiteiten voor Orange the World

9 december – Workshop: Reis door de wereld van kinderrechten
Op 9 december is er voor kinderen van 10-12 jaar een workshop mensenrechten verzorgd door Monique Peters. Zij is gastdocent van Amnesty International. In de workshop wordt uitleg gegeven over mensenrechten en vooral over rechten voor kinderen. Het gaat om een Kinderrechten reis waarbij 10 verschillende landen worden bezocht. Er is plek voor vijftien kinderen. Wil je deelnemen aan de workshop? Meld je dan aan via bblthk.nl/agenda

10 december – Afsluiting campagne in de bblthk
Op 10 december wordt deze periode afgesloten in de bblthk met een gevarieerd programma van lezingen, story telling en muziek.

Erik van Haaren, adviseur bij NOC*NFS en sportpsycholoog zal het programma openen. Vervolgens zal Machteld Speets, vertrouwenspersoon voor Wageningse (sport)verenigingen, culturele organisaties en stichtingen, haar ervaringen delen over hoe zij dit in Wageningen heeft aangepakt.

Na een TED-talk over dit thema zal het programma worden vervolgd met persoonlijke ervaringen uit de #deeljouwervaring bus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen