Tim van Hattum uit Wageningen genomineerd als Greenfluencer 2023

Foto: Uitgeverij NWST

Uitgeverij van Groene vakbladen NWST maakte onlangs de genomineerden voor de titel Greenfluencer 2023 bekend. Een van de genomineerden is Wageninger Tim van Hattum, verbonden aan de WUR.

Je kunt op hem stemmen tot en met 8 januari.

‘Groene gekken’

Steve Jobs bejubelde dikwijls de gekken: ‘Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes…’ Je kunt het met deze mensen eens of oneens zijn. Het enige wat je niet kan doen is deze mensen negeren, aldus Jobs. Want zij zijn degene die dingen veranderen. Traditiegetrouw maakt uitgeverij NWST, uitgever van vakbladen in de groene sector, ook haar “groene gekken” dit jaar weer bekend.

Groen vakgebeid

Mensen die de status quo uitdagen zijn vaak verantwoordelijk voor baanbrekende veranderingen en vooruitgang in de wereld. Zo ook op het groene vakgebied. Wie durfden dit jaar weer hun kop boven het maaiveld uit te steken? Of welke hoge boom ving vele windstoten op? Een Greenfluencer is de ideale combinatie tussen groen én invloed.

Over Tim van Hattum

Een van de genomineerden voor de titel Greenfluencer is Tim van Hattum. Je wordt niet altijd vrolijk als je leest over onze toekomst: desastreuze klimaatverandering, onherstelbaar verlies biodiversiteit en meer. Niet bij van Hattum, niet omdat hij de problematiek ontkent, maar omdat hij daarvoor mooie oplossingen ziet binnen Nature Based Solutions. Zijn toekomstvisie: is positief, maar vooral heel erg groen. Die visie is gevangen in NL2120, een rapport van Wageningen Universiteit dat beschrijft hoe Nederland er over honderd jaar uit zou moeten zien. Nederland 2120 is een integrale visie van de Wageningen University & Research vanuit het perspectief van landbouw, biodiversiteit, duurzame energie, water en de circulaire economie.

Wie gaat er met de titel vandoor?

Vanaf vandaag, 4 december, zijn de stembussen geopend op www.nwst-greenfluencer.nl. Stemmen op al deze groene invloedrijke personen kan tot 8 januari volgend jaar. De uitreiking volgt kort daarna op de Groene Sector Vakbeurs 2024 in Hardenberg op dinsdag 9 januari 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen