Boekpresentatie ‘De Trekkracht van het Toeval’ 

Foto: De bibliotheek

Dichter-schilder Wijnand Steemers presenteert op woensdagavond 20 december zijn nieuwe boek De Trekkracht van het Toeval in de bblthk. Dit prozawerk verscheen op 1 december.

Het boek verscheen bij uitgeverij Adelmond te Wageningen.

Dichtbundels

Eerder verschenen een twintigtal gedichtenbundels, o.a. Droomfabriek, debuut, (Enschede, 1981) en Toegiften (Leiden, 2016). Steemers vertaalde werk van Edgar Allan Poe, Arthur Rimbaud en Novalis. Dit vierde prozawerk – na Het Blinde Zienerschap (1996), Poëtocratie (2006) en Ja, Ick Wil, of Het Maaiveld, een filosofie van de zeis (2016) – is, zoals gewoonlijk bij Steemers, zeer persoonlijk qua inhoud en stijl. De Trekkracht van het Toeval, bestaande uit negen hoofdstukken, zogenoemde Puzzelstukken, wil de lezer prikkelen die al lezend tot een geheel te completeren.

Poetry International

Steemers werd destijds door Jan Hanlo, Gerrit Komrij en J.C. van Schagen ontdekt die hem mondeling en in brieven aanmoedigden door te gaan met dichten. Hij nam ook deel aan Poetry National van Poetry International (Rotterdam, 1976).

De eerste presentatie van De Trekkracht van het Toeval zal plaatsvinden in de bblthk op 20 december om 20:00 uur. Wijnand zal tijdens de presentatie geïnterviewd worden door Sjaak Driessen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen