Eigenwijzer Kindercultuurwinter: jeugdactiviteiten in de kerstvakantie en januari

Foto: Kindercultuurwinter

Goed nieuws voor alle kinderen die hebben genoten van de Kindercultuurzomer! Er is voor kinderen, jongeren en gezinnen van alles te doen deze winter, rond de kerstdagen en de hele maand januari.

De organisatoren noemen het de Eigenwijzer Kindercultuurwinter!

Vouwboekje met activiteiten

De kersverse kinderburgemeester Janne de Kanter treedt op als ambassadeur. Vanaf deze week presenteert ze in een leuk ‘vouwboekje’ het overzicht aan activiteiten. De boekjes worden via de scholen verspreid en zijn op te halen in de bblthk. De vouwinstructie zit erbij. Het boekje in elkaar knutselen is dan meteen de eerste activiteit.

Wat is er te doen?

Eigenwijzer wil graag het aanbod laten zien dat er in Wageningen voor onze jonge bevolking al is – verzorgd door bijvoorbeeld Solidez, of museum de Casteelse Poort, of de kerken rond Kerst. Denk aan een kerststal, een kindermis, of kindertheatervoorstelling. Daarnaast vult het Eigenwijzer-programma het aanbod aan, op bekende Wageningse locaties. Heb je wel eens aan houtbranden gedaan? Dat is pyrografie, met een hete naald tekenen in hout. Het ruikt heerlijk en wordt prachtig! Het is na de kerst een van de eerste activiteiten van de Kindercultuurwinter (29 december, Atelier Schimmelpenninck). In Speeltuin Tuindorp is er op 2 januari een heuse Nieuwjaarsduik voor kinderen, met een roetsjbaan en warme chocomel. De dag daarna toveren we de grote zaal van de speeltuin samen om in een winter-speel-landschap. Hou je van bouwen, spelen, knutselen? Dan is deze activiteit voor jou! (3 januari, Tuindorp).

Spannende verhalen in het donker

Je kunt op 4 januari bij Movie W lekker naar de bioscoop om de film ‘Wolfwalkers’ (2020) te kijken. In de workshop daarna ontdek je dat je zelf ook best een animatiefilm kan maken. En wat dacht je van de Winterse Verhalenwandeling op 5 januari? Eva Luna vertelt korte verhalen over de winter in Arboretum Belmonte. We lopen samen van verhaal naar verhaal. En ondertussen wordt het langzaam donker…

Speciaal voor jongeren

Natuurlijk is er ook iets voor de jongeren. Wat denk je van het Samenspeel Spellenspektakel in de bibliotheek op 4 januari; of het coole Studio Tech (op 3 januari en 3 februari in de bblthk) Heb je wel eens gevlogen met een drone? Deze dag krijg je de kans. Ook kun je je lekker uitleven en aan de slag met 3D-pennen, technisch Lego of door je eigen stop-motion filmpje te maken…

We sluiten de Kindercultuurwinter af met een expositie van de Pantarijn in de bblthk waar je serieuze tienerkunst kunt bekijken, op donderdag 18 januari.

Inschrijven

Janne heeft er zin in. Jullie ook? Voor veel van deze activiteiten moet je inschrijven, dat kan op www.kindercultuurwinter.nl . Daar kan je ook het boekje downloaden.

Op de foto Kinderburgemeester Janne de Kanter
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen