Wageningers gezocht voor opleiding tot gespreksleider

Foto: Bibliotheek Wageningen

De bblthk heeft Tutku Yuksel uitgenodigd als eerste gastcurator van 2024. De initiator van Thuis Wageningen en toegewijd raadslid staat al jaren midden in de maatschappij om te werken aan een betere, rechtvaardigere wereld.

Ze kon het dan ook niet laten om aan de uitnodiging een heel verleidelijk plan te koppelen: het opleiden van een nieuwe generatie gespreksleiders en moderatoren.

Serie workshops

Yuksel merkte terecht op: “Onze stad is rijk aan zo veel verschillende mensen die dit zouden kunnen of willen leren. Ik zou het mooi vinden als we met elkaar iets kunnen creëren waar de benodigde kennis en kunde geleerd kan worden en dat we actiever plaats maken op dat podium, zodat andere mensen de stage kunnen pakken en een frisse kijk toevoegen aan wat we al hebben en doen. Hoe tof als ik bij de volgende discussie een nieuw gezicht zie die dat leidt.”

Dus besloten ze samen om als onderdeel van haar curatorschap een serie workshops te organiseren met als doel een pool aan nieuwe, frisse moderatoren op te leiden en op weg te helpen door meteen een werkgarantie af te geven vanuit de bblthk.

Kennismaking diner datum: in de week van 18 januari 2024 beginnen we informeel, met een diner waar Tutku haar droom toelicht en alle deelnemers elkaar leren kennen en hun eigen dromen kunnen delen.

Data van de workshops:

  • Kennismaking: week 18 januari 2024
  • Workshop 1: 25 januari 2024
  • Workshop 2: 1 februari 2024
  • Workshop 3: 8 februari 2024
  • Mod Event: datum in maart (in overleg)

Wie kunnen zich aanmelden?

Wageningers van alle rangen en standen, soorten en maten tussen de 16 en 90 jaar. Of je nu generaties lang een Waogeninger bent of dat je hier pas net bent komen wonen. Je bent welkom. De voertaal is Nederlands.

Gevraagd wordt natuurlijk je aanwezigheid en actieve deelname bij de activiteiten zoals hierboven. Daarnaast hopen de organisatoren dat ze je daarna nog een aantal keer tegen betaling mogen boeken als moderator bij een van hun evenementen!

Interesse? Geef je op!

Tijdens drie praktische hands-on workshops leren vier tot acht Wageningers hoe ze podiumgesprekken kunnen moderaten en leiden. Lijkt dit je wat? Kijk dan snel verder.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen