Kind- en gezinsbescherming in regio Centraal Gelderland

Foto: Kind en gezin Oost Nederland

De gemeente wil dat kinderen in veiligheid opgroeien en volwassenen in veiligheid kunnen leven. Soms is daar hulp en begeleiding bij nodig.

Maar gezinnen en kinderen voelen zich onvoldoende gezien en gehoord. Professionals kunnen niet doen wat zij nodig vinden. De huidige jeugdbeschermingsketen faalt. Het moet en kan anders. Dat vinden elf gemeenten in de regio Centraal Gelderland, waaronder Wageningen.

Samenwerkingsovereenkomst

Op vrijdag 15 december 2023 ondertekenden de gemeenten een samenwerkingsovereenkomst. Om te werken aan het nieuwe toekomstscenario kind- en gezinsbescherming. Dat scenario is een andere manier van kijken en samenwerken met gezinnen en huishoudens waar onveiligheid speelt. Het is een werkwijze die gericht is op hulp aan alle leden van het gezin. En die de kracht van kinderen en volwassenen stimuleert. Zo kunnen ze, samen met professionele ondersteuning, hun situatie verbeteren.

Toekomst

In het Toekomstscenario organiseren de lokale teams van de gemeenten de zorg en ondersteuning voor gezinnen zo dichtbij mogelijk. Zo wordt de hulp beter ingezet en komt het gezin centraal te staan.

Meer informatie

Kijk op www.regiocentraalgelderland.nl voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen