Brouwerij Durs lanceert alcoholvrije Frost White  

Foto: Brouwerij Durs

Lokale Arnhemse bierbrouwerij Brouwerij Durs introduceert de alcoholvrije Frost White (non-alcoholic). Dit is in antwoord op de groeiende vraag naar alcoholvrij en alcoholarm bier.

In een tijd van voortdurende veranderingen in het bierlandschap, anticipeert Brouwerij Durs op de toenemende populariteit van alcoholvrij en alcoholarm bier. ‘’Of je nou geen bier kan drinken omdat je nog moet rijden of dat meedoet aan Dry January, we willen dat iedereen kan genieten van een Durs’lesser,’’ zegt brouwer Ivo.

Het authentieke biergevoel

Het onderscheidende karakter van dit brouwsel ligt in de zorgvuldige selectie van ingrediënten, wat resulteert in een bier dat trouw blijft aan het authentieke biergevoel. De Frost White IPA combineert verfrissende tonen van sappig, tropisch fruit zoals peer en watermeloen met harsachtige, aardse smaken en subtiele hints van zwarte thee. “Na veel vraag naar non-alcoholic bier, zowel op onze eigen bierproeverijen als daarbuiten, zijn we verheugd om onze non-alcoholic White IPA aan ons assortiment toe te voegen,’ zegt brouwer Ivo.

Alcoholarm bier

Is een alcoholvrij bier met een klein beetje alcohol normaal? Het korte antwoord: ja, maar in zeer geringe hoeveelheden. Veel zogenaamde ‘alcoholvrije’ bieren bevatten eigenlijk een minimaal percentage alcohol, meestal minder dan 0,5 procent. Dit komt omdat het uiterst lastig is om alle alcohol volledig te verwijderen zonder de smaak van het bier te beïnvloeden. “Bij Brouwerij Durs hebben we bewust gekozen voor een alcoholarm bier (meer dan 0,1 procent alcohol). We hebben gebruik gemaakt van een speciale gistsoort en het fermentatieproces vindt plaats bij een lagere temperatuur. Deze methode behoudt een kleine hoeveelheid alcohol na het fermentatieproces. In tegenstelling tot brouwerijen die ervoor kiezen om de alcohol uit het bier te koken, behouden we zo de originele smaak van het bier beter,” legt hij uit.

De Frost is vanaf begin januari te verkrijgen bij retail en horeca in Arnhem en omstreken.

Consumptie van alcoholvrij bier gestegen

De vraag naar alcoholvrije of alcoholarme dranken neemt niet alleen toe in januari. Volgens het Nationaal Bieronderzoek is de consumptie van alcoholvrij bier zelfs gestegen ten opzichte van de periode voor COVID-19. Tussen 2019 en 2022 groeide het marktaandeel van 5,7 naar 6,7 procent. Deze trend benadrukt de blijvende populariteit van alcoholvrije opties. Voor diegenen die kiezen voor een alcoholvrije levensstijl, bieden deze dranken een geruststellend en aantrekkelijk alternatief, ongeacht het seizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen