Wagenings Erezilver voor Mariet Verstegen

Foto: Gemeente Wageningen

Mariet Verstegen ontving donderdag 18 januari het Wagenings Erezilver. Dit gebeurde op de locatie Pipeloi van Kinderopvang Wageningen. Zij werd hier verrast door burgemeester Floor Vermeulen.

De burgemeester reikte het Erezilver uit voor al haar vrijwilligersactiviteiten die een meerwaarde voor Wageningen opleveren.

Kinderopvang Pipeloi

Al jaren lang is Mariet Verstegen voorleesoma op Pipeloi. De kinderen en de leidsters zijn dol op haar. “Dat is logisch, want wie wil er nou niet zo’n leuke voorleesoma hebben”, aldus burgemeester Floor Vermeulen. Mariet Verstegen heeft altijd extra aandacht voor de buitenlandse kinderen, samen met hen telt en zingt ze dan in alle talen.

SamenSpraak en Rondleidingen

Ook volwassen nieuwkomers worden door Mariet Verstegen geholpen. Ze is vrijwilliger bij SamenSpraak. Dit is een organisatie van het Gilde die immigranten helpt om beter Nederlands te leren spreken. Mariet Verstegen heeft al ongeveer 90 mensen geholpen en blijft nadat de lessen zijn afgelopen contact met ze houden. Voor het Gilde is Mariet Verstegen ook een populaire gids bij Rondleidingen Wageningen.

Wageningen Schoon

Mariet Verstegen raapt al jaren lang afval tussen de Pantarijnschool en de supermarkt op de Geertjesweg. En noem dat niet ‘de snoeproute’, want volgens Mariet komt het afval lang niet allemaal van de leerlingen. Als het vakantie is, ligt er ook zwerfafval zegt zij dan. Ze is ook meestal iedere maand aanwezig bij de opschoonwandelingen van Wageningen Schoon.
Het contact wat ze daarbij heeft met de kinderen is fantastisch. Ze legt uit dat een schone wereld belangrijk is voor mens en dier. Elke maand helpen bewoners van het asielzoekerscentrum bij Wageningen Schoon. Ook die vangt ze op. “Voor al haar activiteiten verdient Mariet Verstegen het Wagenings Erezilver’, concludeerde burgemeester Floor Vermeulen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen