Vrienden zamelen geld in voor Mollii suit voor Frans

Foto: Go Fund Me

Frans Oomen uit Wageningen heeft Secundair Progressieve MS; een progressieve vorm van deze ziekte aan het zenuwstelsel waarvoor nog geen medicatie bestaat.

Acht jaar lang kon hij daar redelijk mee leven, maar afgelopen oktober kreeg hij een MS-aanval met een verwoestende uitwerking. Via het GoFundMe-platform zijn zijn vrienden en familie uit Wageningen een inzamelingsactie gestart om een Mollii Suit voor Frans aan te kunnen schaffen.

Soort wetsuit met sensoren

De Exopulse Mollii Suit is een soort wetsuit met 52 sensoren die zijn spieren activeren. Door het pak één uur te dragen, kan Frans 48 uur vrij bewegen; wandelen, vrijwilligerswerk, fietsen, dansen, sporten of naar zijn koor. “Frans onderzoekt hulpmiddelen die zijn leven, en daarmee ook van zijn vrouw en kinderen, verbeteren. Zoals een rollator, een rolstoel en aanpassingen in huis. En dan komt hij op het spoor van de Exopulse Mollii Suit. Het is ongelooflijk. Dankzij dit pak kan Frans vrijuit bewegen. Wandelen, met zijn gezin op pad, etentjes met vrienden, alles waar hij zo van houdt. De Exopulse Mollii Suit is Frans’ laatste strohalm om te kunnen bewegen. Om van betekenis te kunnen zijn.” – aldus de campagnetekst.

Ook de actie steunen?

Het streefbedrag van de campagne is €9.000 Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/gfm/25rvb-laat-frans-weer-lopen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen