Muziektheatervoorstelling singer-songwriter Helge met koperblazers uit Ede

Foto: Elisabeth Ismail

Op donderdag 1 februari zullen enkele koperblazers uit Ede – van de Jalafusi Bigband en de blaaskapel Zimpelsat – meespelen in de theatervoorstelling Hier om de hoek in theater Cultura.

Hier om de hoek is een concertreeks en een muziekalbum vol prachtige, filmische Nederlandstalige liedjes van singer-songwriter en theater- en filmcomponist Helge Slikker (winnaar van een Gouden Kalf) en muzikant/regisseur Tim Klaase.

Straat vol nieuwkomers

De voorstelling is een vlechtwerk van verhalen rondom één (dorps)gemeenschap. Over een straat vol nieuwkomers, een kerk zonder gemeente, de eerste schooldag, de laatste brugwachter, de gonzende jaarmarkt, de stille rivier, het eens, het oneens, de plotselinge stilstand, de onontkoombare vooruitgang. Zo ontstaat een verrassend en ontroerend portret van de huidige tijd, verteld in avontuurlijk gearrangeerde Nederlandstalige composities.

Avontuurlijke muzikale arrangementen

De band op het podium bestaat uit zes musici uit verschillende genres, wat avontuurlijke muzikale arrangementen oplevert. Van pop naar jazz en van folk naar klassiek, uitgevoerd op instrumenten als trombone, marimba, mandoline, viool, altviool, euphonium, trompet, drums, contrabas, piano en gitaar.

Verbinding en ontmoeting zijn thema’s die door alle composities heen te vinden zijn. Dit vertaalt zich in een samenwerking met lokale muzikanten, in iedere plaats een nieuwe samenwerking. Zo staan er uiteindelijk maar liefst negen muzikanten op het podium.

Informatie

Hier om de Hoek – donderdag 1 februari 2024, 20.15 uur, theater Cultura in Ede. www.hieromdehoek.live

Stef Bos over Hier om de hoek:

‘Mooie transparante teksten die de binnenkant naar buiten brengen. Het grote verhaal in de kleine observatie. ‘Mooi, mooi, mooi.’

Paul de Munnik over Helge:

‘Helge is een van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers die we in Nederland hebben.’

Elisabeth Ismail. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen