Beeldengalerij Het Depot presenteert: concert Schuberts ‘Die schöne Müllerin’

Foto: Beeldengalerij Het Depot

Het Depot programmeert twee recitals met de beroemdste liedcycli van Franz Schubert op teksten van Wilhelm Müller. Op vrijdag 1 maart presenteren ze het eerste concert.

Dat concert is ‘Die schöne Müllerin’ met bariton Marc Pantus en pianist Daan Boertien.

Programma:

In 1823 ontdekte Schubert een verzameling gedichten van zijn tijdgenoot Wilhelm Müller. Deze bij uitstek romantische poëzie is eenvoudig en direct, eigenschappen die Schubert onmiddellijk aanspraken. Hij smeedde twintig van die gedichten aaneen tot zijn cyclus ‘Die schöne Müllerin’, waarin we een jonge wandelaar volgen in zijn liefde voor de dochter van een molenaar. Deze cyclus is het eerste voorbeeld in het genre van een aaneengesloten verhaal met een vrolijk begin en een tragisch einde.

Informatie

Over Beeldengalerij Het Depot

Beeldengalerij Het Depot is een museaal podium voor hedendaagse beeldhouwkunst gevestigd in Wageningen (www.hetdepot.nl). De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. Het Depot is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa. Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen (www.utopa.nl).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen