Voorjaarsvakantie met ridders en draken op kasteel Doorwerth

Foto: Kasteel Doorwerth

Ridder Corneel en Professor Bombastix zijn graag geziene gasten op kasteel Doorwerth. Zij maken van elke vakantie een feestje en ook deze voorjaarsvakantie zijn ze weer van de partij.

Maar er zijn nog meer redenen om een dag op Doorwerth door te brengen tijdens de vakantie.

Ridderproef

Doe de ridderproef is een van de meest populaire activiteiten op kasteel Doorwerth. Op ontdekkingstocht door het kasteel leren (jonge) bezoekers aan de hand van vragen en opdrachten meer over het leven op het kasteel. Wanneer het geheime wachtwoord is gekraakt, slaat Ridder Corneel je tot ridder voor het leven.

  • Datum: woensdag 14 februari
  • Tijd: 11:00 – 15:00 uur
  • Entree: volwassenen € 14,50 Kind ridderproef € 8,00 Kind Ridderproef Museumkaart of donateur € 3,00
  • Reserveren via www.glk.nl/doorwerth

Professor Bombastix

Er woont een draakje op het kasteel, al eeuwenlang. Geen probleem hoor, want hij ligt altijd te slapen. Maar de laatste tijd wordt hij overdag wel eens wakker en dan schrikken de bezoekers. De slimme Professor Bombastix bedacht een toverbrouwsel om het draakje weer in slaap te brengen. Tijdens de voorstelling helpen de kleine bezoekers de professor met zijn toverkunsten. Een kaartje is inclusief een bezoek aan het kasteel.

  • Datum: donderdag 15 februari
  • Tijd: 11:30, 13:30 en 15:30 uur
  • Entree: volwassenen € 17,50 Kind € 8,00  Museumkaart of donateur € 3,00
  • Reserveren via www.glk.nl/doorwerth

Naast reguliere toegang geen extra kosten. Tijdens de voorjaarsvakantie is kasteel Doorwerth ook geopend op maandag 19 februari.

Schaapjes tellen

Omdat het water nog maar nèt aan het dalen is houden we onze schaapjes nog even wat langer op het droge. Zo kan iedereen ook in de voorjaarsvakantie nog de speurtocht schaapjes tellen komen doen. De speurtocht kost € 2,00 en is verkrijgbaar bij de kassa.

Toevallige ontmoetingen

Op zondag 25 maart lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of een van haar kamermeisjes, de keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell of de Baron zelf! Beleef deze toevallige ontmoetingen mee en luister naar de verhalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen