Internationale vrouwendag in Wageningen 

Madeleijn van den Nieuwenhuizen
Madeleijn van den Nieuwenhuizen
Foto: Tatjana Almuli

Op 8 maart staat Wageningen in het teken van feminisme. Het uitspreken en vechten voor de rechten van alle vrouwen is nog steeds van belang. Wat betekent het om vrouw te zijn anno 2024?

Op internationale vrouwendag is er in de hele stad van alles te doen. De dag start op de WUR met een levendige discussie geleid door Jessica Duncan, met de titel: ‘Zijn koeien beter vertegenwoordigd in het landbouwbeleid dan vrouwen?’

Wandeling

Om 15.00 uur start er een rondwandeling in het centrum, waarbij gidsen je vertellen over bijzondere Wageningse vrouwen. De wandeling wordt georganiseerd door De Soroptimisten. Verzamelen bij het stadhuis en deelname is gratis.

Om 17.30 start er een stadsdiner met lokale vrouwelijke politici. Aanmelden hiervoor is nodig (kan op bblthk.nl). Verwacht lekkere plantaardige hapjes en boeiende gesprekken met lokale vrouwelijke politici over hun ervaringen in de Wageningse politiek.

Talkshow

‘s Avonds is er een feministische talkshow in de bblthk, met Madeleijn van den Nieuwenhuizen en diverse lokale gasten. Madeleijn van den Nieuwenhuizen is een Nederlandse schrijver, rechtshistoricus en feminist. Op haar Instagram-account @zeikschrift stelt zij misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, zoals genderstereotypering, stelselmatige afwezigheid van stemmen en desinformatie. De avond start om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

En er is nog meer te doen: Movie W heeft een film met lezing en in wijkhuis de Nude komen vrouwen uit de buurt samen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen